Grøntsagsbrød

1 time
Arbejdstid: 30 min
Grøntsagsbrød

Lækre glutenfri grøntsagsbrød med krydderier. Få ingredienser og ingen hævetid. De er dejlige både som tilbehør og som snack i sig selv.

Ingredienser

Ostecreme

100 g Salatost i tern
1½ dl Yoghurt 10%
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Grøntsagsbrød

1 kg Broccoli i buketter
100 g Mandelmel (ca. 1¼ dl)
4 Æg
½ tsk Fint salt
1 tsk Stødt spidskommen
1 spsk Hakket bredbladet persille

Sådan gør du

Ostecreme

  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt, limeskal og peber. Stil den tildækket på køl indtil servering.

Grøntsagsbrød

  • Hak broccoli i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Hæld den hakkede broccoli i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland det godt sammen. Tag blandingen ud på et stykke bagepapir og fordel den så den bliver ca. ½ cm tyk - (ca. 25 x 40 cm). Bag brødet midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn og lad det køle af på bagepapiret. Fjern bagepapiret og skær brødet ud i passende stykker.

Du kan bruge forskellige grøntsager, prøv fx søde kartofler eller rødbeder. Prøv også med forskellige krydderier.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6890 kJ / 1647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 28 % 7,2 g
Kulhydrat: 9,3 % 2,4 g
Fedt: 62,7 % 7,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsbrod/