Grøntsagsfad

1 time
Grøntsagsfad

Grøntsagsfad er en lækker vegetarret, hvor også kødspiserne kan føle sig mætte og tilfredse. Grøntsagerne bliver bagt i ovnen i cremet ostesauce og med ekstra ost på toppen.

Ingredienser

600 g Skrællede melede kartofler i tykke skiver
4 Gulerødder i mundrette stykker (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
4 dl Let mornaysauce
50 g Finthakkede soltørrede tomater
1 Stort finthakket fed hvidløg
1 spsk Dijonsennep
25 g Smør
250 g Blandede svampe i mundrette stykker, fx champignon, kejserhat og enoki
4 Rødløg i både (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
140 g Revet mozzarellaost
3 dl Groft strimlede basilikumblade

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

  • Kom kartofler og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm) og drys med salt. Bland mornaysauce, soltørrede tomater, hvidløg og sennep. Hæld saucen hen over rodfrugterne og bag dem midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svampene i ca. 3 min., til de er tørre. Tag dem op. Kom løgene i panden og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Kom svampene tilbage i panden, drys med salt og peber og vend rundt. Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og fordel de stegte svampe og løg på toppen. Drys med ost og bag retten færdig i ca. 15 min. Drys med basilikum og server med groft brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9544 kJ / 2281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,8 % 4,6 g
Kulhydrat: 52,4 % 12,7 g
Fedt: 28,8 % 3,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfad/