Grøntsagsfad
1 time
•
Grøntsagsfad er en lækker vegetarret, hvor også kødspiserne kan føle sig mætte og tilfredse. Grøntsagerne bliver bagt i ovnen i cremet ostesauce og med ekstra ost på toppen.
Ingredienser
|
600 g
Skrællede melede kartofler i tykke skiver
|
|
|---|---|
|
4
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 300 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
4 dl
Let mornaysauce
|
|
|
50 g
Finthakkede soltørrede tomater
|
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
250 g
Blandede svampe i mundrette stykker, fx champignon, kejserhat og enoki
|
|
|
4
Rødløg i både (ca. 300 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt og friskkværnet peber
|
|
|
140 g
Revet mozzarellaost
|
|
3 dl
Groft strimlede basilikumblade
|
|---|
Tilbehør
|
200 g
Groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
412 kJ / 99 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 4,6 g |
| Fedt: | 3,2 g |
| Kulhydrat: | 12,7 g |