Grøntsagsgryde med pasta og kvark-topping

Nøglehulsmærket opskrift

Grøntsagsgryde med pasta og kvark-topping

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

Pift dine vegetarretter op med kvark-topping. Det er både lækkert og fyldt med smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 stilke bladselleri i skrå skiver (ca. 100 g)
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
  • ¼ liter vand
  • 200 g tørret pasta, fx skruer
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dåse afdryppede majskerner (ca. 350 g)
  • 1 dåse bønner i chilisauce (ca. 400 g)
  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • ¼ tsk stødt chili

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bladselleri, løg og gulerødder i ca. 1 min. Tilsæt tomater, vand, pasta og salt. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til pastaen er mør - rør af og til. Kom majs, bønner, basilikum og chili i retten. Varm grøntsagsgryden godt igennem og smag til.

Rør kvark, ravigottesauce og salt sammen. Smag til. Fordel grøntsagsgryden i skåle og kom en klat kvark på toppen. Pynt med basilikum og server med groft brød til.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 14 %

Print

Kilde: