Grøntsagsspaghetti med bacon og hytteost
30 min

Grøntsagsspaghetti med bacon og hytteost

Bacon, hytteost og grøntsager er en rigtig god kombination. Her bliver der yderligere suppleret med spaghetti og du har et nemt, let og dejligt aftensmåltid.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsspaghetti med bacon og hytteost

Bacon, hytteost og grøntsager er en rigtig god kombination. Her bliver der yderligere suppleret med spaghetti og du har et nemt, let og dejligt aftensmåltid.

Antal portioner
  • 200 g lufttørret bacon i tern
  • 3 liter vand
  • 1½ spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti
  • 6 skrællede gulerødder (ca. 300 g)
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 75 g soltørrede tomater i olie i tynde strimler
  • 1 spsk hakket rød chilipeber

Fremgangsmåde:

Læg baconternene i en kold pande og steg - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 9 min. til den er mør, uden at være blød. Skær imens gulerødderne i helt tynde strimler, fx med en tyndskræller. Kom spidskål i kogevandet, hæld spaghetti og spidskål til afdrypning i en sigte og kom det tilbage i gryden. Vend gulerodsstrimler, de soltørrede tomater og chili godt sammen med spaghetti og spidskål.

Kom spaghetti og grøntsager i en stor varm skål. Fordel hytteost, stegte bacontern og chili på toppen og server.

Tips

Kan du ikke strimle det inderste af gulerødderne, kan du i stedet skære det i små tern og vende det i kogevandet sammen med spidskålen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 18 %
Print