Grov croque madame med smilende æg

Grov croque madame med smilende æg

30 min
En lækker croque madame, som har det hele, bortset fra masser af tunge kalorier. Her er en ny version af toasten - grov croque madame med smilende æg, kalder vi den. Brødet er rugbrød, osten er en lettere version, spejlægget har vi skiftet ud med et smilende æg og i stedet for bacon er der parmaskinke i toasten. Så kunne du tænke at forkæle dig selv eller en du holder af, med en croque madame uden den tynger alt for meget i kalorieregnskabet er denne et godt bud.
https://www.arla.dk/opskrifter/grov-croque-madame-med-smilende-ag/

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Croque madame
  • Vend skyr, sennep, salt og peber sammen.
  • Smør de 4 ristede rugbrødsskiver med sennepscremen.
  • Fjern fedtkanten fra parmaskinken og læg skinken på 2 af rugbrødsskiverne.
  • Læg osten på skinken og øverst de 2 sidste skiver rugbrød - med sennepscremen opad.
  • Gratiner de 2 grove croque madames øverst i ovnen.
Smilende æg
  • Kom æggene i en lille gryde med kogende vand og kog dem ved jævn varme i ca. 7 min.
  • Hæld vandet fra og brus over med koldt vand.
  • Pil æggene og hold dem varme.
Salat
  • Anret en bund spinatblade på 2 tallekener. Fordel tomaterne og dryp med balsamico glaze.
  • Læg de de 2 gratinerede croque madames på tallerkenerne.
  • Skær de lune smilende æg midt over og læg på toppen.
  • Drys med salt og peber og server med det samme.

Du kan lave din egen balsamico glaze. Kom 1 dl mørk balsamicoeddike i en lille gryde. Bring eddiken i kog og kog den ved jævn til kraftig varme i 4-5 min. til der er ca. 2 spsk sirupsagtig balsamico glaze tilbage.

Energiindhold for hele retten:

4834 kJ / 1155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 19,5 % 6,6 g
Kulhydrat: 51,8 % 17,5 g
Fedt: 28,7 % 4,4 g
Mere inspiration

Her er inspiration til en anden rugbrødssandwich.

Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Croque madame
1 dl Skyr naturel
¾ spsk Dijonsennep
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Ristet groft rugbrød (ca. 240 g)
2 skiver Parmaskinke (ca. 25 g)
2 skiver Havarti ost
Smilende æg
2 Æg
Salat
50 g Babyspinatblade
250 g Cherrytomater i halve
1½ spsk Balsamico glaze
½ tsk Flagesalt
Groftkværnet peber