Croque monsieur

Croque monsieur

30 min
Sandwichen Croque monsieur er ægte fransk cafémad - rigtig selvforkælelse. Croque betyder sprød på fransk og monsieur betyder herre. Denne super lækre croque monsieur, som er sprød og blød på samme tid, har ost (en blanding af mozzarella og parmesan) både på toppen og indeni, sammen med skinke. Og for at gøre den ekstra mumselækker bliver osten i midten blandet til en creme af cremefraiche, æg og muskatnød. Vi serverer en let salat til croque monsieuren. Det giver et godt modspil til den lækkert fede toast.
https://www.arla.dk/opskrifter/croque-monsieur/

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Croque monsieur
  • Rist brødet let på en brødrister eller øverst i ovnen.
  • Bland de 2 slags ost og tag ca. ½ dl fra.
  • Rør resten af osten sammen med æggeblommen og vend cremefraiche, muskatnød og peber i.
  • Fordel ca. halvdelen af ostecremen på 2 af de ristede brødskiver.
  • Del skinken i mindre stykker, læg dem på ostecremen og kom resten af cremen ovenpå.
  • Læg de sidste brødskiver på, fordel den revne ost på toppen og gratiner de 2 croque monsieur øverst i ovnen.
Salat
  • Anret salaten på 2 tallerkener.
  • Dryp med olie og eddike og drys med salt og peber.
  • Læg de 2 varme croque monsieur på tallerkenerne og server med det samme.
Ristning
  • Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvis du kommer et spejlæg på toppen af din croque monsieur får du en croque madame. Du kan også prøve vores lidt sundere version af en croque madame lavet på rugbrød.

Energiindhold for hele retten:

5243 kJ / 1253 kcal

Næringsindhold pr. 100g

895 kJ / 214 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 21,6 % 11,4 g
Kulhydrat: 41 % 21,6 g
Fedt: 37,4 % 9 g
Mere inspiration

Er du til flere lækre toasts?

Ingredienser

Croque monsieur
4 skiver Surdejsbrød
100 g Revet mozzarellaost
4 spsk Friskrevet parmesanost
1 Æggeblomme
½ dl Creme fraiche
½ tsk Fintrevet muskatnød
Friskkværnet peber
2 skiver Kogt, røget skinke
Salat
100 g Salatblade
2 tsk Jomfruolivenolie
1 tsk Rødvinseddike
Et nip flagesalt
Friskkværnet peber