Croque monsieur

Croque monsieur

30 min
Sandwichen Croque monsieur er ægte fransk cafémad - rigtig selvforkælelse. Croque betyder sprød på fransk og monsieur betyder herre. Denne super lækre croque monsieur, som er sprød og blød på samme tid, har ost (en blanding af mozzarella og parmesan) både på toppen og indeni, sammen med skinke. Og for at gøre den ekstra mumselækker bliver osten i midten blandet til en creme af cremefraiche, æg og muskatnød. Vi serverer en let salat til croque monsieuren. Det giver et godt modspil til den lækkert fede toast.

Sådan gør du

Croque monsieur
  • Rist brødet let på en brødrister eller øverst i ovnen.
  • Bland de 2 slags ost og tag ca. ½ dl fra.
  • Rør resten af osten sammen med æggeblommen og vend cremefraiche, muskatnød og peber i.
  • Fordel ca. halvdelen af ostecremen på 2 af de ristede brødskiver.
  • Del skinken i mindre stykker, læg dem på ostecremen og kom resten af cremen ovenpå.
  • Læg de sidste brødskiver på, fordel den revne ost på toppen og gratiner de 2 croque monsieur øverst i ovnen.
Salat
  • Anret salaten på 2 tallerkener.
  • Dryp med olie og eddike og drys med salt og peber.
  • Læg de 2 varme croque monsieur på tallerkenerne og server med det samme.
Ristning
  • Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.
Gratinering
  • Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du til flere lækre toasts?

Velbekomme!
Tip

Hvis du kommer et spejlæg på toppen af din croque monsieur får du en croque madame. Du kan også prøve vores lidt sundere version af en croque madame lavet på rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5134 kJ / 1227 kcal

Næringsindhold pr. 100g

876 kJ / 209 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,5 % 11,6 g
Kulhydrat: 42 % 21,7 g
Fedt: 35,5 % 8,4 g

Ingredienser

Croque monsieur
Surdejsbrød
4 skiver
100 g
Friskrevet parmesanost
4 spsk
Æggeblomme
1
½ dl
Fintrevet muskatnød
½ tsk
Friskkværnet peber
Kogt skinke
2 skiver
Salat
Blandet salat
100 g
Jomfruolivenolie
2 tsk
Rødvinseddike
1 tsk
Et nip flagesalt
Friskkværnet peber