Åben toast med æg, bacon og ost

30 min
Åben toast med æg, bacon og ost

Sjov lille toast servering til brunch, middag eller den hurtige aftensmad.

Ingredienser

Tomatsalsa

75 g Bacontern
3 spsk Eddike
2 spsk Sukker
1 Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
75 g Cherrytomater i halve
1 dl Finthakkede mynteblade
4 skiver Skæreost
2 skiver Koldhævet hvedebrød
2 Æg
Flagesalt

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt eddike og sukker og bring det i kog. Tilsæt løg og lad det koge ved jævn varme i ca. 5 min. Lad blandingen køle af og vend den sammen med tomater og mynte.
  • Varm imens en pande op ved kraftig varme. Fordel osten på brødskiverne og stik midten ud med en passende udstikker (brug evt. et glas). Kom begge brødskiverne på panden og slå et æg ud i de udstukne huller. Sæt panden i ovnen og bag det i midten af ovnen i ca. 10 min ved 175° - traditionel ovn.
  • Anret æggetoasten og det udstukne stykke sammen med tomatsalsaen, drys med flagesalt og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4310 kJ / 1030 kcal

Næringsindhold pr. 100g

723 kJ / 173 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,4 % 8,7 g
Kulhydrat: 36,9 % 15,7 g
Fedt: 42,7 % 8,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/aben-toast-med-ag-bacon-og-ost/