Åben toast med æg, bacon og ost

Åben toast med æg, bacon og ost

30 min
Sjov lille toast servering til brunch, middag eller den hurtige aftenmad.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min ved 175° - traditionel ovn.

Tomatsalsa
  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt eddike og sukker og bring det i kog. Tilsæt løg og lad det koge ved jævn varme i ca. 5 min. Lad blandingen køle af og vend den sammen med tomater og mynte.
  • Varm imens en pande op ved kraftig varme. Fordel osten på brødskverne og stik midten ud med en passende udstikker (brug evt. et glas). Kom begge brødskiverne på panden og slå et æg ud i de udstukne huller. Sæt panden i ovnen og bag det i midten af ovnen.
  • Anret æggetoasten og det udstukne stykke sammen med tomatsalsaen, drys med flagesalt og server straks.
Energiindhold for hele retten:

4310 kJ / 1030 kcal

Næringsindhold pr. 100g

723 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,4 % 8,7 g
Kulhydrat: 36,9 % 15,7 g
Fedt: 42,7 % 8,3 g

Ingredienser

Tomatsalsa
75 g Bacontern
3 spsk Eddike
2 spsk Sukker
1 Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
75 g Cherrytomater i halve
1 dl Finthakkede mynteblade
4 skiver Skæreost
2 skiver Koldhævet hvedebrød
2 Æg
Flagesalt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk