Åben toast med æg, bacon og ost

Åben toast med æg, bacon og ost

30 min
Sjov lille toast servering til brunch, middag eller den hurtige aftenmad.

Sådan gør du

Tomatsalsa
  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt eddike og sukker og bring det i kog. Tilsæt løg og lad det koge ved jævn varme i ca. 5 min. Lad blandingen køle af og vend den sammen med tomater og mynte.
  • Varm imens en pande op ved kraftig varme. Fordel osten på brødskverne og stik midten ud med en passende udstikker (brug evt. et glas). Kom begge brødskiverne på panden og slå et æg ud i de udstukne huller. Sæt panden i ovnen og bag det i midten af ovnen.
  • Anret æggetoasten og det udstukne stykke sammen med tomatsalsaen, drys med flagesalt og server straks.
Bagetid
  • Ca. 10 min ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5048 kJ / 1207 kcal

Næringsindhold pr. 100g

794 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 19,9 % 9,3 g
Kulhydrat: 31,6 % 14,8 g
Fedt: 48,5 % 10,4 g

Ingredienser

Tomatsalsa
Bacontern
75 g
Eddike
3 spsk
Sukker
2 spsk
Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
1
Røde og gule cherrytomater i halve
75 g
Finthakkede friske mynteblade
1 dl
Arla Klovborg® ML 25% (45+)
4 skiver
Koldhævet hvedebrød
2 skiver
Æg
2
Flagesalt