Grov deep-pan pizza med spejlæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Denne deep-pan pizza er en saftig pizza med gode kontraster mellem den hotte ost og de milde svampe og æg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g gær
  • ¼ liter vand (lillefingervarmt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2¼ dl)
  • 225 pizzamel (ca. 4 dl)
  • ½ spsk olivenolie - til pensling
  • 1 tsk olivenolie
  • 450 g champignoner i skiver
  • 200 g rensede spinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • 4 æg
  • 100 g rensede hele bøgehatte
  • 1 dl fintklippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter). Pensl 2 springforme (også 22 cm i diameter) med olie og læg dejpladerne i formene.

Lad imens olien blive varm i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min. eller til de er gyldne og tørre. Tilsæt spinat og salt. Steg i yderligere ca. 2 min., til spinaten er faldet sammen og væden er fordampet.

Drys osten på de 2 pizzabunde og fordel champignon- og spinatblandingen. Lav 4 små fordybninger i fyldet, 2 i hver bund, til æggene, som skal på senere. Stil pizzaerne på den varme bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min.

Tag pizzaerne ud og slå forsigtigt et æg ud i hver fordybning. Fordel bøgehattene og bag pizzaerne de sidste 8 min. - æggehviderne skal være stivnede. Tag pizzaerne ud af formene. Anret på to fade, drys med purløg og server straks.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: