Grov deep-pan pizza med spejlæg
60+ min

Grov deep-pan pizza med spejlæg

Saftige pizzaer med gode kontraster mellem den hotte ost og de milde svampe og æg.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov deep-pan pizza med spejlæg

Saftige pizzaer med gode kontraster mellem den hotte ost og de milde svampe og æg.

Antal portioner
  • 25 g gær
  • ¼ liter vand (lillefingervarmt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2¼ dl)
  • 225 pizzamel (ca. 4 dl)
  • ½ spsk olivenolie - til pensling
  • 1 tsk olivenolie
  • 450 g champignoner i skiver
  • 200 g rensede spinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • 4 æg
  • 100 g rensede hele bøgehatte
  • 1 dl fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter). Pensl 2 springforme (også 22 cm i diameter) med olie og læg dejpladerne i formene.

Lad imens olien blive varm i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min. eller til de er gyldne og tørre. Tilsæt spinat og salt. Steg i yderligere ca. 2 min., til spinaten er faldet sammen og væden er fordampet.

Drys osten på de 2 pizzabunde og fordel champignon- og spinatblandingen. Lav 4 små fordybninger i fyldet, 2 i hver bund, til æggene, som skal på senere. Stil pizzaerne på den varme bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min.

Tag pizzaerne ud og slå forsigtigt et æg ud i hver fordybning. Fordel bøgehattene og bag pizzaerne de sidste 8 min. - æggehviderne skal være stivnede. Tag pizzaerne ud af formene. Anret på to fade, drys med purløg og server straks.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %
Print