Grov toast med kylling og grillet grønt

Grov toast med kylling og grillet grønt

45 min
Sprøde toast af rugbrød med smeltet ost er et hit hos både børn og voksne. Brug fx kød- og grøntsagsresterne fra i går i dine toast.

Sådan gør du

  • Bland hvidløg, citron og peber i en skål. Vend kyllingefileterne heri og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Lad en pande blive varm. Steg kyllingefileterne ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side - brug en pande med slip letbelægning.
  • Læg skinken på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen. Lad dem køle af og knæk dem i mindre stykker.
  • Pensl grøntsagerne med pesto og læg dem med pestoen nedad på en bageplade med alufolie. Grill dem øverst i ovnen - til de begynder at blive gyldne.
  • Rør pesto og salt sammen og smør rugbrødsskiverne med blandingen. Læg de smurte rugbrødsskiver sammen om fyldet med pestoen indad og i nævnte rækkefølge: Kylling, rød peber, soltørret tomat, ost, squash og aubergine. Rist de 6 toast i en toastmaskine i ca. 4 min. - eller til de er sprøde.
Blandet salat
  • Pisk eddike og sukker sammen i en stor skål. Vend salat, tomater og gulerod sammen i dressingen.
Ved serveringen
  • Skær de 6 toast i trekanter og anret dem på et fad. Drys den sprøde skinke og oliven herpå og server salaten ved siden af.
Tip
  • Hvis du har kød og grøntsager tilovers fra gårsdagens aftensmad, kan du bruge dem i en grov toast.
Ristning af skinke
  • Ca. 8 min. ved 225°.
Grill
  • Ca. 10-12 min.
Energiindhold for hele retten:

13355 kJ / 3192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

649 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 24,4 % 9,3 g
Kulhydrat: 47,8 % 18,2 g
Fedt: 27,8 % 4,9 g

Ingredienser

Små finthakkede fed hvidløg
2
Friskpresset citronsaft
½ dl
Friskkværnet peber
Kyllingefileter i flade tynde skiver
3
Lufttørret skinke, fx parmaskinke
50 g
Grøn squash i skrå tynde skiver
1
Aubergine i skrå tynde skiver
1
Rød peberfrugt i 6 lange stykker
1
Basilikumpesto
2 spsk
Basilikumpesto
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Rugbrød
12 skiver
Soltørrede tomater
50 g
Revet mozzarellaost
120 g
Blandet salat
Mørk balsamicoeddike
1 spsk
Sukker
1 tsk
Hovedsalat revet i grove stykker
½ liter
Renset rucolasalat
1 liter
Cherrytomater i både
100 g
Lille gulerod i tynde strimler
1
Pynt
Sorte oliven med sten, fx nicoise