

Grovboller i forme
60+ min
De rustikke boller er bagt i små aluforme, så de får en facon som paddehatte - det vækker glæde.
Ingredienser
16 stk. pr. portion
Antal portioner
- 50 g smør
- 4 dl mælk
-
100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 50 g gær
- 1½ spsk blå birkes
- 2 tsk sukker
- 2 tsk groft salt
- 200 g rugmel (ca. 4 dl)
- 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
Pensling
- sammenpisket æg
Pynt
- blå birkes
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom hver bolle i en rund, smurt aluform (ca. 1 dl). Stil bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og drys med blå birkes. Bag bollerne midt i ovnen.
Tips
I stedet for blå birkes i dejen kan man anvende sorte løgfrø. Pynt med ¼ tsk sorte løgfrø. I stedet for boller kan dejen formes til 6 flutes (ca. 30 cm lange). Bagetid og ovntemperatur er den samme.
Bagetid
Ca. 20 min. ved 225°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11620 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 49,7 g
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 18 %