Grovboller med kalkunbryst og hytteost

15 min
Grovboller med kalkunbryst og hytteost

Sandwich med et dejligt cremet fyld, der giver en god mæthedsfornemmelse.

Ingredienser

Råkost

1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
300 g Fintsnittet hvidkål
4 Strimlede gulerødder (ca. 300 g)
4 Grovboller
250 g Hytteost
4 spsk Finthakkede basilikumblade eller persille
1 Lille knust fed hvidløg
2 spsk Friskpresset citronsaft
Friskkværnet peber
200 g Kogt, røget kalkun i skiver

Pynt

Frisk basilikum

Sådan gør du

Råkost

  • Bland citronsaft, olie og salt i en skål. Vend hvidkål og gulerødder i dressingen og smag råkosten til.
  • Lun evt. bollerne på en brødrister. Rør hytteosten med basilikum, hvidløg, citronsaft og peber. Smag hytteosten til. Kom kalkunbryst og hytteost i grovbollerne og spis dem sammen med råkosten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5985 kJ / 1430 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 29,6 % 7,4 g
Kulhydrat: 53,1 % 13,4 g
Fedt: 17,3 % 2 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grovboller-med-kalkunbryst-og-hytteost/