Grovboller med skyr og chiafrø

9 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Grovboller med skyr og chiafrø

Grovboller med skyr og chiafrø - lækre og nemme! Rør dejen til grovboller med skyr og chiafrø sammen om aftenen - så er der friskbagte grovboller på morgenbordet næste dag. Du kan bage grovboller af hele dejen på en gang, men du kan også gemme halvdelen af dejen til næste dag - så er der friskbagte grovboller igen næste morgen. Prøv disse grovboller med skyr og chiafrø næste gang, du skal bage noget nemt og lækkert til morgenbordet.

Ingredienser

Grovboller med skyr og chiafrø

4 dl Koldt vand
1 dl Skyr naturel
10 g Gær
400 g Hvedemel
100 g Groft speltmel eller anden fuldkornsmel
50 g Havregryn
½ dl Chiafrø
1 spsk Groft salt

Drys

1 dl Havregryn
½ dl Chiafrø

Sådan gør du

  • Kom vand, skyr og gær i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen med en grydeske.
  • Hæld dejen i ren skål med låg - smør evt. skålen med lidt olie. Stil dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
  • Tænd ovnen og sæt en bageplade til opvarmning midt i ovnen.
  • Når ovnen er varm: Fordel halvdelen af havregrynene og chiafrøene på bordet. Hæld dejen forsigtigt ud herpå - kom lidt vand på fingrene og brug dem til at få dejen ud af skålen. Drys resten af havregrynene og chiafrøene ud på dejen. Skær ca. 12 stykker - brug en spartel eller en stor kniv.
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen, læg bagepapir herpå og løft dejstykkerne over på pladen - brug spartlen eller den store kniv til at løfte de bløde dejstykker. Drys evt. med flere havregryn og chiafrø og sæt bollerne i ovnen med det samme.
  • Smid 1 dl koldt vand ind i bunden af ovnen. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bag bollerne 15-20 min. ved 250° - traditionel ovn – de bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen.
  • Flyt de varme grovboller over på en bagerist og lad dem køle af.

Du kan også forme bollerne med en ske, komme havregryn og chiafrø i en skål og vende de bløde dejstykker heri.

Du kan erstatte havregryn med græskarkerner, solsikkekerner eller andre kerner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9919 kJ / 2371 kcal

Næringsindhold pr. 100g

839 kJ / 201 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,7 g
Protein: 13,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 70,7 % 34,9 g
Fedt: 15,4 % 3,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grovboller-med-skyr-og-chiafro/