Gryderet med vildt
1 timer

Gryderet med vildt

En enkel gryderet fuld af smag, hvor du kan bruge forskellige udskæringer og typer af kronvildt. Vildtkødet er her kombineret med svampe, grønkål og æbler, og serveret med grov sellerimos.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gryderet med vildt

En enkel gryderet fuld af smag, hvor du kan bruge forskellige udskæringer og typer af kronvildt. Vildtkødet er her kombineret med svampe, grønkål og æbler, og serveret med grov sellerimos.

Antal portioner

Grov sellerimos

  • 2 bagekartofler i grove stykker (ca. 650 g)
  • 1 knoldselleri i grove stykker (ca. 400 g)
  • 1¼ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 225 g champignoner i skiver
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 400 g afpudset hjortefilet i tern (ca. 2x2 cm)
  • 3 dl vildtbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • 1 friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Grov sellerimos

Kog kartofler og selleri i rigeligt vand i 25-30 min. - eller til det er mørt. Hæld vandet fra kartofler og selleri - gem ca. 1 dl. Tilsæt salt og mos grøntsagerne groft med en kartoffelstøder. Tilsæt evt. lidt kogevand. Smag til.

Lad imens smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignon og løg i ca. 5 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 2 min. - eller til kødet er brunet. Tilsæt bouillion, salt og peber. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - eller til kødet er mørt.

Tilsæt madlavningsfløde og bring retten i kog. Drys saucejævner i under omrøring og kog det i ca. 1 min. Tilsæt grønkål og kog i yderligere ca. 2 min. - uden låg. Smag til, vend æblerne i og server med grov sellerimos.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print