Guacamole med sprøde sesamchips
15 min

Guacamole med sprøde sesamchips

Lækkert, sprødt og blødt...! Kan serveres både som snack, appetizer eller mellemmåltid.
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Guacamole med sprøde sesamchips

Lækkert, sprødt og blødt...! Kan serveres både som snack, appetizer eller mellemmåltid.

Antal portioner
  • 1 avocado
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 finthakket tomat (ca. 50 g)
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprøde sesamchips

  • 2 tortillas - usødede hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter
  • ½ spsk smør - smeltet
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk sesamfrø - evt. blanding af sorte og hvide

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål. Mos kødet med en gaffel. Vend det sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt tomat til pynt. Smag til.

Klip tortillaerne i mindre trekanter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland æggeblomme og smørret i en lille skål og pensl trekanterne. Drys med sesamfrø. Bag sesamchipsene midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Pynt guacamolen med tomat og koriander. Server den sammen med de sprøde sesamchips.

Tips

Cremen kan også bruges som fyld i en sandwich.

De sprøde sesamchips kan holde sig 2-3 dage i en tætsluttende beholder.

Bagetid

ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Gewürztraminer, silvaner Condrieu, Frankrig

Tør hvidvin på druen gewürztraminer fx fra Alsace eller en vin på silvaner fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter