Guacamole med sprøde sesamchips

Guacamole med sprøde sesamchips

15 min
Lækkert, sprødt og blødt...! Kan serveres både som snack, appetizer eller mellemmåltid.

Sådan gør du

Bagetid:

ca. 5 min. ved 200°.

  • Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål. Mos kødet med en gaffel. Vend det sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt tomat til pynt. Smag til.
  • Klip tortillaerne i mindre trekanter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland æggeblomme og smørret i en lille skål og pensl trekanterne. Drys med sesamfrø. Bag sesamchipsene midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Pynt guacamolen med tomat og koriander. Server den sammen med de sprøde sesamchips.
Tips
  • Cremen kan også bruges som fyld i en sandwich.
  • De sprøde sesamchips kan holde sig 2-3 dage i en tætsluttende beholder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5714 kJ / 1366 kcal

Næringsindhold pr. 100g

725 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 7 % 3 g
Kulhydrat: 18,4 % 7,8 g
Fedt: 74,6 % 14,6 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Avocadoer
3
Creme fraiche
1½ dl
Finthakket tomat (ca. 50 g)
1
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Lille knust fed hvidløg
1
Hakket frisk koriander
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Sprøde sesamchips
Mellem tortillaer
2
Smør - smeltet (ca. spsk)
½ spsk
Æggeblomme
1
Sesamfrø - evt. blanding af sorte og hvide
1 spsk