Avocadomousse med smørstegte rugbrødschips

Bedømmelse

(29 vurderinger)

30 min

En blød og delikat avocadomousse med rugbrødschips - server den som forret eller som snack ved en festlig anledning!

Ingredienser

Antal portioner

Avocadomousse

  • 3 modne avocadoer i tern (ca. 400 g)
  • 1 dl friske korianderblade
  • 2 finthakkede tomater (ca. 200 g)
  • ½ finthakket rødløg (ca. 25 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rugbrødschips

  • 200 g groft rugbrød
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Avocadomousse

Kom avocado i en skål og mos det med en gaffel. Skær halvdelen af korianderbladene i strimler og vend dem i sammen med tomat, løg og de øvrige ingredienser - gem de hele korianderblade.

Mos den drænede salatost med en gaffel og vend den i avocadoblandingen. Smag til og stil avocadomoussen tildækket i køleskabet.

Rugbrødschips

Skær rugbrødet i meget tynde halve skiver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 8 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til. Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt.

Fordel de hele korianderblade på avocadomoussen og server med rugbrødschips.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde: