Gulerodspostej

Gulerodspostej

60+ min
Gulerodspostej smager dejligt og har en lækker konsistens. Kombinationen af smagfulde gulerødder, æg, friske krydderurter og cremet hytteost smager himmelsk.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodspostej/

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft i en foodprocessor eller hurtighakker. Fordel dem i 8 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).
  • Monter kniven. Kom de øvrige ingredienser i foodprocessorskålen i nævnte rækkefølge (undtagen hytteost). Hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Tilsæt hytteosten og hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 sek.
  • Hæld hytteostblandingen over gulerødderne og vend forsigtigt rundt med en gaffel.
  • Bag gulerodspostejerne nederst i ovnen ca. 40 min. 200° - traditionel ovn.
  • Server dem varme eller lune sammen med groft brød og salat.

Du kan også lave postejen i en stor form (a ca. 1½ liter). Bag den i ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Energiindhold for hele retten:

7143 kJ / 1707 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,4 % 5,4 g
Kulhydrat: 53,7 % 10,9 g
Fedt: 19,9 % 1,9 g

Ingredienser

8 Skrællede gulerødder (ca. 600 g)
4 Æg
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Groftklippet purløg
1 dl Små kviste af kruspersille
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Hytteost
Hertil
240 g Groft brød
520 g Blandet salat