Gulerodspostej

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Gulerodspostej

Gulerodspostej smager dejligt og har en lækker konsistens. Kombinationen af smagfulde gulerødder, æg, friske krydderurter og cremet hytteost smager himmelsk.

Ingredienser

8 Skrællede gulerødder (ca. 600 g)
4 Æg
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Groftklippet purløg
1 dl Små kviste af persille
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Hytteost

Hertil

Groft brød
Blandet salat

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft i en foodprocessor eller hurtighakker. Fordel dem i 8 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl).
  • Monter kniven. Kom de øvrige ingredienser i foodprocessorskålen i nævnte rækkefølge (undtagen hytteost). Hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Tilsæt hytteosten og hak ved hurtigste hastighed i ca. 3 sek.
  • Hæld hytteostblandingen over gulerødderne og vend forsigtigt rundt med en gaffel.
  • Bag gulerodspostejerne nederst i ovnen ca. 40 min. 200° - traditionel ovn.
  • Server dem varme eller lune sammen med groft brød og salat.

Du kan også lave postejen i en stor form (a ca. 1½ liter). Bag den i ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7133 kJ / 1705 kcal

Næringsindhold pr. 100g

343 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 53,5 % 10,8 g
Fedt: 20 % 1,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodspostej/