Gulerodssuppe med paprikasmør og nødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En dejlig vegetarisk suppe med en lækker smag af gulerod. De ristede cashewnødder og den gode paprikasmør giver gulerodssuppen det sidste ekstra.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 spsk smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ¾ tsk stødt spidskommen
  • 7 gulerødder i skiver
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt

Paprikasmør

  • 1½ tsk rosenpaprika
  • 1 tsk vand
  • 50 g smør

Ristede cashewnødder

  • 25 g cashewnødder
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g lunt tyrkiske brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og spidskommen i ca. 3 min. Kom gulerødderne i og svits dem med i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og salt. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Blend suppen helt jævn, enten i et blenderglas eller direkte i gryden med en stavblender. Varm suppen igennem og smag den til. Hold suppen varm.

Paprikasmør

Rist paprikaen i en tør lille gryde ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 1 min. - rør af og til. Tilsæt vandet go rør paprikaen til en pasta. Skrab pastaen op og stil den til side. Kom smørret i gryden, lad det bruse op og rør paprikapastaen ud heri. Lad paprikasmørret koge ved svag varme i ca. 1 min. Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af.

Ristede cashewnødder

Rist nødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Drys nødderne med salt og hak dem groft.

Ved serveringen

Anret suppen i dybe tallerkener. Hæld forsigtigt paprikasmørret oven på suppen i en spiral og drys med de ristede cashewnødder. Server med lunt tyrkisk brød.

Tip

I stedet for cashewnødder kan man anvende hasselnødder eller mandler.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 54 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: