Gulerodssuppe med paprikasmør og nødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

En dejlig vegetarisk suppe med en lækker smag af gulerod. De ristede cashewnødder og den gode paprikasmør giver gulerodssuppen det sidste ekstra.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk smør
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ¾ tsk stødt spidskommen
  • 7 gulerødder i skiver
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt

Paprikasmør

  • 1½ tsk rosenpaprika
  • 1 tsk vand
  • 50 g smør

Ristede cashewnødder

  • 25 g cashewnødder
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g lunt tyrkiske brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og spidskommen i ca. 3 min. Kom gulerødderne i og svits dem med i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og salt. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Blend suppen helt jævn, enten i et blenderglas eller direkte i gryden med en stavblender. Varm suppen igennem og smag den til. Hold suppen varm.

Paprikasmør

Rist paprikaen i en tør lille gryde ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 1 min. - rør af og til. Tilsæt vandet go rør paprikaen til en pasta. Skrab pastaen op og stil den til side. Kom smørret i gryden, lad det bruse op og rør paprikapastaen ud heri. Lad paprikasmørret koge ved svag varme i ca. 1 min. Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af.

Ristede cashewnødder

Rist nødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Drys nødderne med salt og hak dem groft.

Ved serveringen

Anret suppen i dybe tallerkener. Hæld forsigtigt paprikasmørret oven på suppen i en spiral og drys med de ristede cashewnødder. Server med lunt tyrkisk brød.

Tip

I stedet for cashewnødder kan man anvende hasselnødder eller mandler.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: