Gulerodsvafler med kvarkcreme
45 min

Gulerodsvafler med kvarkcreme

Gulerodsvaflerne er krydret med kanel. Toppingen leder tankerne hen på en gulerodskage.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gulerodsvafler med kvarkcreme

Gulerodsvaflerne er krydret med kanel. Toppingen leder tankerne hen på en gulerodskage.

Antal portioner

Kvarkcreme

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk sukker
  • 4½ dl mælk
  • 1 æg
  • 2 dl groftrevne gulerødder

Pynt

  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Kvarkcreme

Bland kvark sammen med de øvrige ingredienser og stil cremen tildækket i ca. ½ time i køleskabet. Smag til.

Lad smørret smelte og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver, kanel og sukker sammen. Pisk mælk i melblandingen sammen med æg og smør til en jævn dej. Vend gulerødderne i til sidst.

Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne med smør den første gang. Kom dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Bag resten af vaflerne. Server dem lune sammen med kvarkcreme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 38 %
Print