Gulerodsvafler med kvarkcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Gulerodsvaflerne er krydret med kanel. Toppingen leder tankerne hen på en gulerodskage.

Ingredienser

Antal portioner

Kvarkcreme

  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk sukker
  • 4½ dl mælk
  • 1 æg
  • 2 dl groftrevne gulerødder

Pynt

  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kvarkcreme

Bland kvark sammen med de øvrige ingredienser og stil cremen tildækket i ca. ½ time i køleskabet. Smag til.

Lad smørret smelte og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver, kanel og sukker sammen. Pisk mælk i melblandingen sammen med æg og smør til en jævn dej. Vend gulerødderne i til sidst.

Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne med smør den første gang. Kom dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Bag resten af vaflerne. Server dem lune sammen med kvarkcreme.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: