Halloween kage - mørk og blodig chokoladecheesecake

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Skræmmende lækker halloween kage med sort kiksebund og blodrød glaze. Denne halloween cheesecake er perfekt som det søde punktum på en uhyggelig halloween aften!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Kiksebund

  • 28 mørke kakaokiks med vaniljecreme, fx oreos (ca. 300 g)
  • 75 g smør - smeltet
  • ¼ tsk groft salt

Cheesecake-fyld

Rød glaze

  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 dl solbærsaft
  • 1½ dl glukosesirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Kom kiksene i en foodprocessor og blend til de er findelte. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og salt og rør blandingen godt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel kikseblandingen i springformen og pres den godt sammen, fx med bagsiden af en spiseske.

Cheesecake-fyld

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk flødeost, sukker, vanilje og salt cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning. Tilsæt æg lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget. Tilsæt den smeltede chokolade og frugtfarven - vend forsigtigt blandingen godt sammen. Pisk fløden let og vend den i. Hæld fyldet på kiksebunden. Bag kagen midt i ovnen i ca. ½ time ved 165°. Skru herefter ned til 110° og bag kagen færdig i yderligere 2 timer - uden at åbne ovnen. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 1½ time - stadig uden at åbne ovnen. Stil kagen tildækket på køl til den er gennemkold - mindst 4 timer eller til næste dag.

Rød glaze

Rør majsstivelsen ud i lidt af solbærsaften og rør resten af solbærsaften heri. Hæld blandingen i en lille gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Pisk konstant - til blandingen tykner. Tilsæt glukosesirup og bring blandingen i kog, under stadig piskning - til glazen er jævn. Lad glazen afkøle til stuetemperatur.

Fjern ring, bund og bagepapir fra den bagte cheesecake - brug en skarp kniv til at løsne kanten fra formen. Stil cheesecaken på et serveringsfad. Skær kanten af kagen, hvis den er faldet lidt sammen på midten - glat overfladen af kagen med en paletkniv dyppet i varmt vand. Det er vigtigt at overfladen af kagen er helt plan, så glazen kan løbe ned af siderne. Hæld forsigtigt ca. halvdelen af glazen over kagen - lad det løbe lidt ned af siderne. Stil kagen i køleskabet i ca. 1 time, så glazen sætter sig. Hæld resten af glazen i en lille glaskande og hæld det over kagen ved servering - for at opnå et ekstra blodigt udseende.

Bagetid

Ca. ½ time ved 165° - traditionel ovn. Ca. 2 timer ved 110° - traditionel ovn.

Forbered i god tid

Denne cheesecake kan med fordel laves dagen før og opbevares i køleskabet indtil servering.

Bemærk

Ved at bage cheesecaken i lang tid ved lave temperaturer sikrer du, at konsistensen på kagen bliver blød og cremet samt at overfladen ikke tørrer ud og revner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 32300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: