Halloween cheesecake

Halloween cheesecake

60+ min
Skræmmende lækker halloween cheesecake med sort kiksebund og mørk chokolade glaze. Denne halloween cheesecake en blodig halloween kage og den er perfekt som det søde punktum på en uhyggelig halloween aften.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 165° - traditionel ovn. Ca. 2 timer ved 110° - traditionel ovn.

Kiksebund
  • Kom kiksene i en foodprocessor og blend til de er findelte.
  • Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og salt og rør blandingen godt sammen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Fordel kikseblandingen i springformen og pres den godt sammen, fx med bagsiden af en spiseske.
Cheesecake-fyld
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovn.
  • Pisk flødeost, sukker, vanilje og salt cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning.
  • Tilsæt æg lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget.
  • Tilsæt den smeltede chokolade og pastafarven - vend forsigtigt blandingen godt sammen.
  • Pisk fløden let og vend den i.
  • Hæld fyldet på kiksebunden.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. ½ time ved 165°. Skru herefter ned til 110° og bag kagen færdig i yderligere 2 timer - uden at åbne ovnen. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 1½ time - stadig uden at åbne ovnen.
  • Stil kagen tildækket på køl til den er gennemkold - mindst 4 timer eller til næste dag.
Rød glaze
  • Rør majsstivelsen ud i lidt af solbærsaften og rør resten af solbærsaften heri.
  • Hæld blandingen i en lille gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Pisk konstant - til blandingen tykner.
  • Tilsæt glukosesirup og bring blandingen i kog, under stadig piskning - til glazen er jævn. Lad glazen afkøle til stuetemperatur.
Sådan samler du kagen
  • Fjern ring, bund og bagepapir fra den bagte cheesecake - brug en skarp kniv til at løsne kanten fra formen. Stil cheesecaken på et serveringsfad.
  • Skær kanten af kagen, hvis den er faldet lidt sammen på midten - glat overfladen af kagen med en paletkniv dyppet i varmt vand. Det er vigtigt at overfladen af kagen er helt plan, så glazen kan løbe ned af siderne.
  • Hæld forsigtigt ca. halvdelen af glazen over kagen - lad det løbe lidt ned af siderne. Stil kagen i køleskabet i ca. 1 time, så glazen sætter sig.
  • Hæld resten af glazen i en lille glaskande og hæld det over kagen ved servering - for at opnå et ekstra blodigt udseende.

Denne cheesecake kan med fordel laves dagen før og opbevares i køleskabet indtil servering.

Ved at bage cheesecaken i lang tid ved lave temperaturer sikrer du, at konsistensen på kagen bliver blød og cremet samt at overfladen ikke tørrer ud og revner.

Energiindhold for hele retten:

30726 kJ / 7344 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1320 kJ / 315 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 5,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 43,3 % 33,6 g
Fedt: 50,9 % 18,2 g
Mere inspiration

Endnu en lækker kage til halloween.

Halloweenkage
60+ min
Halloweenkage
(102)

Ingredienser

Kiksebund
28 Mørke kakaokiks med vaniljecreme, fx oreos (ca. 300 g)
75 g Smør - smeltet
¼ tsk Groft salt
Cheesecake-fyld
200 g Mørk chokolade
400 g Flødeost
250 g Sukker (ca. 3 dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
¼ tsk Groft salt
8 Æg
2 spsk Rød pastafarve (koncentreret frugtfarve)
2½ dl Piskefløde
Rød glaze
3 spsk Majsstivelse
2 dl Solbærsaft
1½ dl Glukosesirup
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk