Havregrød med hytteost, blåbær og kanel

15 min
Havregrød med hytteost, blåbær og kanel

Til morgenmaden, hvor det gerne må være let. Her med lidt ekstra protein fra hytteosten.

Ingredienser

125 g Havregryn (ca. 4 dl)
½ liter Vand
2½ dl Mælk
½ tsk Groft salt
200 g Hytteost
150 g Blåbær
¼ tsk Stødt kanel

Sådan gør du

  • Bring havregryn og vand i kog og kog det i ca. 2 min. Tilsæt mælk og salt og bring i kog.
  • Server grøden i skåle. Top op med hytteost og blåbær og drys med kanel. Server straks.

Du kan krydre med andet end kanel og bruge årstidens frugter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3154 kJ / 754 kcal

Næringsindhold pr. 100g

257 kJ / 61 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 59,1 % 8,9 g
Fedt: 16,3 % 1,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/havregrod-med-hytteost-blabar-og-kanel/