Havregrynskugler de luxe
30 min
•
&format=webp)
Skønne luksus havregrynskugler med hasselnødder, piskefløde og likør. Havregrynskugler er den klassiske julekonfekt hos mange. Vi har opgraderet de klassiske havregrynskugler med denne version, hvor vi tilføjer et lag af sprøde hasselnødder yderst - og inderst tilsætter vi en anelse fedme i form af piskefløde og en gang likør, som løfter smagen.
Ingredienser
Ristede hasselnødder
1 dl
Hasselnøddekerner
|
---|
Havregrynskugler
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
1½ dl
Finvalsede havregryn
|
|
1 dl
Kokosmel
|
|
½ dl
Flormelis
|
|
1½ spsk
Kakaopulver
|
|
1 tsk
Vaniljepasta
|
|
1 spsk
Likør, fx Baileys
|
|
1 spsk
Piskefløde
|
Sådan gør du
Ristede hasselnødder
Havregrynskugler
Baileys kan erstattes med samme mængde kold kaffe, cognac, rom, likør eller vand.
Kuglerne kan evt. dyppes i smeltet chokolade, før de trilles i nødderne. Andre finthakkede nødder, frysetørrede bær, rå kakaopulver og lign. kan også bruges.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6598 kJ / 1577 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2199 kJ / 526 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 5,1 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 23,8 % | 30,8 g |
Fedt: | 69,8 % | 41,5 g |
Alkohol: | 1,3 % |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
