Knækbrød

40 min
Knækbrød

Sprøde knækbrød er slet ikke svære at lave - og her får du en opskrift på nemme knækbrød, der smager skønt. Tynde knækbrød med kerner er skønt at have på lager til den lille sult - og de smager godt med smør, ost, marmelade eller pølse. Hjemmelavet knækbrød er vanedannende og måske en ny hobby for familiens bagermester.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Knækbrød

1½ dl Hvedemel
1 dl Solsikkekerner eller græskarkerner
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Havregryn
1 dl Grahamsmel
1 tsk Groft salt
¼ tsk Bagepulver
1½ dl Vand
100 g Smeltet smør

Sådan gør du

Knækbrød

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Tilsæt vand og smør og saml dejen, brug gerne hænderne.
  • Rul blandingen tyndt ud til en firkant (ca. 35 x 36 cm) mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste bagepapir, ret evt. kanterne lidt og skær fx med et pizzahjul 28 rektangler (a 5 x 9 cm).
  • Træk bagepapiret over på en bageplade og bag knækbrødene øverst i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Skil knækbrødene ad og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.

Knækbrød kan holde sig længe, blot de ligger tørt og godt pakket ind. Du kan lave knækbrødene i halv størrelse, og bruge dem som kiks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9152 kJ / 2187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1486 kJ / 355 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,5 g
Protein: 9,7 % 8,5 g
Kulhydrat: 25,1 % 21,9 g
Fedt: 65,2 % 26,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/knakbrod/