Knækbrød

Knækbrød

40 min
Sprøde knækbrød er slet ikke svære at lave - og her får du en opskrift på nemme knækbrød, der smager skønt. Tynde knækbrød med kerner er skønt at have på lager til den lille sult - og de smager godt med smør, ost, marmelade eller pølse. Hjemmelavet knækbrød er vanedannende og måske en ny hobby for familiens bagermester.
https://www.arla.dk/opskrifter/knakbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Knækbrød
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Tilsæt vand og smør og saml dejen, brug gerne hænderne.
  • Rul blandingen tyndt ud til en firkant (ca. 35 x 36 cm) mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste bagepapir, ret evt. kanterne lidt og skær fx med et pizzahjul 28 rektangler (a 5 x 9 cm).
  • Træk bagepapiret over på en bageplade og bag knækbrødene øverst i ovnen.
  • Skil knækbrødene ad og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.

Knækbrød kan holde sig længe, blot de ligger tørt og godt pakket ind. Du kan lave knækbrødene i halv størrelse, og bruge dem som kiks.

Energiindhold for hele retten:

9151 kJ / 2187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1486 kJ / 355 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 7,5 g
Protein: 9,7 % 8,5 g
Kulhydrat: 25,1 % 21,9 g
Fedt: 65,2 % 26,2 g
Mere inspiration

Her et andet dejligt knækbrød - anden smag og anden farve.

Rødbedeknækbrød
60+ min
Rødbedeknækbrød
(3)

Ingredienser

Knækbrød
1½ dl Hvedemel
1 dl Solsikkekerner eller græskarkerner
1 dl Hørfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Havregryn
1 dl Grahamsmel
1 tsk Groft salt
¼ tsk Bagepulver
1½ dl Vand
100 g Smeltet smør