Hjertetoast med laks og rosmarin
30 min

Hjertetoast med laks og rosmarin

Brug disse hjerter som en romantisk lille forret - det skal nok vække glæde!
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjertetoast med laks og rosmarin

Brug disse hjerter som en romantisk lille forret - det skal nok vække glæde!

Antal portioner
  • 8 skiver sandwichbrød
  • 4 salatblade - gerne frillicesalat
  • 100 g røget laks
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 16 udstenede sorte oliven
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 4 friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Udstik 8 hjerter af brødskiverne eller skær dem ud efter en skabelon tegnet på papir. Rist hjerterne og fordel salatbladene på halvdelen. Skær den røgede laks i skiver og dryp dem med lime. Fordel lakseskiverne på de 4 hjertetoast med salat. Hak de sorte oliven. Rør cremefraiche med oliven og rosmarin. Smag til med salt og peber. Fordel fraicheblandingen over laksen og læg de øvrige hjerter over. Stik evt. rosmarinstilke i hjerterne som en lille pil.

Brug disse hjerter som en lille romantisk forret.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 26 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen chenin blanc, fx en vouvray Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til laks