Høne i asparges med estragon
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
En klassisk forårbebuder lavet fra bunden - kogt høne med friske asparges og estragonsauce.
Ingredienser
Høne og asparges
|
1
Gulerod
|
|
|---|---|
|
Lidt af det grønne fra porrer
|
|
|
Kviste af persille
|
|
|
1
Renset høne på ca. 2,2 kg eller et par kyllinger
|
|
|
6
Hvide peberkorn
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
1 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
|
1 kg
Skrællede hvide asparges
|
|
|
1 kg
Rensede grønne asparges
|
Estragonsauce
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
|
3½ dl
Hønsebouillon - fra hønen
|
|
|
¼ liter
Vand fra aspargene
|
|
|
2
Æggeblommer
|
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
3 spsk
Grofthakkede estragonblade
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Tilbehør
|
1
Citron (usprøjtet) i både
|
|
|---|---|
|
360 g
Groft brød
|
Sådan gør du
Kogt høne
Estragonsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du overskud af høne i asparges med estragon, så er det en skøn forret dagen efter. Du kan varme retten forsigtigt op (må ikke koge) og servere enten i tarteletter eller på et stykke ristet brød.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
280 kJ / 67 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 7,9 g |
| Fedt: | 2,1 g |
| Kulhydrat: | 4 g |
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs
Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.