Høne i asparges med estragon

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Høne i asparges med estragon

En klassisk forårbebuder lavet fra bunden - kogt høne med friske asparges og estragonsauce.

Ingredienser

Høne og asparges

1 Gulerod
Lidt af det grønne fra porrer
Kviste af persille
1 Renset høne på ca. 2,2 kg eller et par kyllinger
6 Hvide peberkorn
1 spsk Groft salt
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
¼ tsk Sukker
1 kg Skrællede hvide asparges
1 kg Rensede grønne asparges

Estragonsauce

50 g Smør
3 spsk Hvedemel
3½ dl Hønsebouillon - fra hønen
¼ liter Vand fra aspargene
2 Æggeblommer
1½ dl Madlavningsfløde
3 spsk Grofthakkede estragonblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber

Tilbehør

1 Citron (usprøjtet) i både
Groft brød

Sådan gør du

Kogt høne

  • Lav en suppevisk af porre, gulerod og persille.
  • Kom ingredienserne i lidt gazebind eller bind dem sammen med bomuldssnor.
  • Kom høne, suppevisk, peberkorn og salt i en gryde og fyld vand i så det lige dækker. Bring hønen i kog ved kraftig varme og under låg.
  • Skru ned og kog hønen ved svag varme, og stadig under låg. Kog hønen til den er mør - ca. 1 time.
  • Tag hønen op og pil kødet fra benene og skær det herefter i passende stykker. Hold det varmt.
  • Si og skum suppen gem ca. 4 dl til saucen.
  • Bring vand, salt og sukker i kog.
  • Skær aspargesene i passende stykker og kog dem i ca. 2 min. Tag dem op og hold dem varme.
  • Gem ca. ¼ liter aspargesvand til saucen.

Estragonsauce

  • Smelt smørret ved svag varme og uden at det bruner. Pisk melet heri og tilsæt lidt efter lidt bouillon og aspargesvand.
  • Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Pisk æggeblommer, fløde og estragon sammen i en skål. Pisk lidt af saucen herover i og kom det tilbage i resten af saucen.
  • Bring saucen til kogepunktet - men saucen må IKKE koge.
  • Tilsæt hønsekød, asparges, salt og peber og varm det.
  • Smag til og server straks sammen med godt brød eller nye kartofler.

Har du overskud af høne i asparges med estragon, så er det en skøn forret dagen efter. Du kan varme retten forsigtigt op (må ikke koge) og servere enten i tarteletter eller på et stykke ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18435 kJ / 4406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

280 kJ / 67 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 47,8 % 7,9 g
Kulhydrat: 24,1 % 4 g
Fedt: 28,1 % 2,1 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hone-i-asparges-med-estragon/