Horn med smør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

1 timer

Velsmagende horn med smør, som er lette at lave. Hyg jer sammen, børn, forældre eller bedsteforældre, med at bage sammen.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret og rør mælk, æg og gær ud heri. Tilsæt salt, sukker og mel (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt igennem. Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion til en rund dejplade (ca. 25 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter og rul dem til horn fra den brede ende. Læg hornene på plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 10 min. Pensl med æg og bag hornene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Du kan tilberede horn med smør som pølsehorn. Læg en halv pølse på hver trekant inden den rulles sammen. Smør evt også 1 tsk ketchup eller ½ tsk ketchup og ½ tsk sød sennep på hver trekant.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde: