Hornfiskesalat med æble og peberod
1 timer

Hornfiskesalat med æble og peberod

Hornfisken findes i de danske farvande lige før og efter sommeren.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hornfiskesalat med æble og peberod

Hornfisken findes i de danske farvande lige før og efter sommeren.

Antal portioner

Dampet hornfisk

  • 1 dl vand
  • 2 spsk saft fra de syltede agurker
  • 1 peberrod (ca. 2 cm)
  • ½ tsk groft salt
  • 5 sorte peberkorn
  • 500 g hornfisk i filet
  • 1½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • 2 spsk hakkede syltede agurker
  • 50 g groftrevet syrligt æbler, fx gråsten
  • 1 tsk fintrevet skalotteløg
  • 2 tsk fintrevet peberrod
  • 1 tsk havsalt, fx læsø

Tilbehør

  • 100 g ristet groft rugbrød i tynde skiver
  • ½ liter fintsnittet icebergsalat

Fremgangsmåde:

Dampet hornfisk

Bring vand, agurkesaft, peberrod, salt og peberkorn i kog. Tilsæt hornfiskefileterne og damp dem under låg i ca. 3 min. Tag fileterne op og lad dem køle af. Fjern eventuelle ben fra fisken, men skindet kan godt blive på. Del fiskekødet i mindre stykker og fjern resten af benene.

Rør det afkølede fiskekød sammen med fraiche, agurker, æble, løg, peberrod og salt. Stil hornfiskesalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Spis hornfiskesalaten med tynde skiver ristet rugbrød og fintstrimlet salat.

Tips

I stedet for hornfisk kan du bruge makrelfileter. Hornfiskesalaten er også fin som frokost til 2.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 20 %
Print