Hornfiskesalat med æble og peberod - Opskrifter - Arla

Hornfiskesalat med æble og peberod

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

1 timer

Hornfisken findes i de danske farvande lige før og efter sommeren.

Ingredienser

Antal portioner

Dampet hornfisk

  • 1 dl vand
  • 2 spsk saft fra de syltede agurker
  • 1 peberrod (ca. 2 cm)
  • ½ tsk groft salt
  • 5 sorte peberkorn
  • 500 g hornfisk i filet

Tilbehør

  • 100 g ristet groft rugbrød i tynde skiver
  • ½ liter fintsnittet icebergsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Dampet hornfisk

Bring vand, agurkesaft, peberrod, salt og peberkorn i kog. Tilsæt hornfiskefileterne og damp dem under låg i ca. 3 min. Tag fileterne op og lad dem køle af. Fjern eventuelle ben fra fisken, men skindet kan godt blive på. Del fiskekødet i mindre stykker og fjern resten af benene.

Rør det afkølede fiskekød sammen med yoghurt, agurker, æble, løg, peberrod og salt. Stil hornfiskesalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Spis hornfiskesalaten med tynde skiver ristet rugbrød og fintstrimlet salat.

Tips

I stedet for hornfisk kan du bruge makrelfileter. Hornfiskesalaten er også fin som frokost til 2.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 55 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: