Hot fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Timian og hvidløgsduftende rejetopping gør suppen ekstra festlig.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk hvedemel
  • 8 dl vand
  • 4 spsk koncentreret hummerfond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 stjerneanis
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 500 g fiskefileter, fx torsk eller laks i mindre stykker
  • 2 rensede porrer i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1½ tsk groft salt

Topping

  • 100 g grofthakkede rejer
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 lille finthakket fed hvidløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk mel og 2 spsk vand sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af vandet i lidt efter lidt. Bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt fond, madlavningsfløde, stjerneanis, sambal oelek og appelsinskal og bring i kog. Tilsæt fisk og porrer og lad suppen koge ved svag varme i 3-5 min. Smag til.

Topping

Bland de hakkede rejer med timian og hvidløg. Server dem til den varme suppe.

Tip

Hvis du er til ekstra hot - så tilsæt lidt mere sambal oelek.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 58 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: