Hot fiskesuppe med appelsin og stjerneanis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Timian og hvidløgsduftende rejetopping gør suppen ekstra festlig.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk hvedemel
  • 8 dl vand
  • 4 spsk koncentreret hummerfond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 stjerneanis
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 500 g fiskefileter, fx torsk eller laks i mindre stykker
  • 2 rensede porrer i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1½ tsk groft salt

Topping

  • 100 g grofthakkede rejer
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 lille finthakket fed hvidløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk mel og 2 spsk vand sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af vandet i lidt efter lidt. Bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt fond, madlavningsfløde, stjerneanis, sambal oelek og appelsinskal og bring i kog. Tilsæt fisk og porrer og lad suppen koge ved svag varme i 3-5 min. Smag til.

Topping

Bland de hakkede rejer med timian og hvidløg. Server dem til den varme suppe.

Tip

Hvis du er til ekstra hot - så tilsæt lidt mere sambal oelek.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 58 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: