Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

30 min
Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.

Sådan gør du

Gratinering af tomatsuppe:

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

  • Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Fordel bønner, rå kyllingestrimler, græskar og æbler i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4-5 dl).
  • Drys med salt, hæld suppen over og drys med den revne ost.
Tilbehør
  • Pensl de 6 tortillas med vand, drys med sesamfrø og salt og tryk det fast.
  • Skær pandekagerne ud i halve og læg dem på to plader med bagepapir.
  • Gratiner suppen på ovnens rist øverst og rist de halve tortillas i midten og nederst i ovnen.
  • Drys suppen med sesamfrø og krydderurter og server med de sprøde tortillas.
Ristning af tortillas
  • Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

I stedet for græskar, kan du bruge kartofler, som du forkoger i vand tilsat salt i ca. 10 min.

Energiindhold for hele retten:

9216 kJ / 2203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,5 % 6 g
Kulhydrat: 45,5 % 10,7 g
Fedt: 29 % 3,1 g

Ingredienser

1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
300 g Kyllingefilet i tynde strimler (ca. g)
200 g Græskar i mundrette stykker, fx hokkaido
2 Rødkindede, syrlige æbler i mundrette stykker (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
1 liter Tomatsuppe
75 g Revet tex mex ost
Tilbehør
6 Mellem fuldkornstortillaer
3 spsk Vand
1 tsk Sorte sesamfrø
½ tsk Havsalt
Pynt
½ tsk Sorte sesamfrø
Evt. krydderurter