Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

30 min
Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.

Sådan gør du

  • Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Fordel bønner, rå kyllingestrimler, græskar og æbler i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4-5 dl).
  • Drys med salt, hæld suppen over og drys med den revne ost.
Tilbehør
  • Pensl de 6 tortillas med vand, drys med sesamfrø og salt og tryk det fast.
  • Skær pandekagerne ud i halve og læg dem på to plader med bagepapir.
  • Gratiner suppen på ovnens rist øverst og rist de halve tortillas i midten og nederst i ovnen.
  • Drys suppen med sesamfrø og krydderurter og server med de sprøde tortillas.
Gratinering af tomatsuppe
  • Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Ristning af tortillas
  • Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.
Velbekomme!
Tip

I stedet for græskar, kan du bruge kartofler, som du forkoger i vand tilsat salt i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9145 kJ / 2186 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 26 % 6 g
Kulhydrat: 44,4 % 10,3 g
Fedt: 29,6 % 3,2 g

Ingredienser

Kidneybønner (ca. 420 g)
1 dåse
Kyllingefilet i tynde strimler (ca. g)
300 g
Græskar i mundrette stykker, fx hokkaido
200 g
Rødkindede, syrlige æbler i mundrette stykker (ca. 200 g)
2
Groft salt
¾ tsk
1 liter
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
75 g
Tilbehør
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
6
Vand
3 spsk
Sorte sesamfrø
1 tsk
Havsalt
½ tsk
Pynt
Sorte sesamfrø
½ tsk
Evt. krydderurter