Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

30 min
Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.

Ingredienser

1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
300 g Kyllingefilet i tynde strimler (ca. g)
200 g Græskar i mundrette stykker, fx hokkaido
2 Rødkindede, syrlige æbler i mundrette stykker (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
1 liter Tomatsuppe
75 g Revet tex mex ost

Tilbehør

6 Mellem fuldkornstortillaer
3 spsk Vand
1 tsk Sorte sesamfrø
½ tsk Havsalt

Pynt

½ tsk Sorte sesamfrø
Evt. krydderurter

Sådan gør du

  • Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Fordel bønner, rå kyllingestrimler, græskar og æbler i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4-5 dl).
  • Drys med salt, hæld suppen over og drys med den revne ost.

Tilbehør

  • Pensl de 6 tortillas med vand, drys med sesamfrø og salt og tryk det fast.
  • Skær pandekagerne ud i halve og læg dem på to plader med bagepapir.
  • Gratiner suppen på ovnens rist øverst i ca. 20 min. ved 200° - varmluft og rist de halve tortillas i midten og nederst i ovnen i ca. 15 min.
  • Drys suppen med sesamfrø og krydderurter og server med de sprøde tortillas.

I stedet for græskar, kan du bruge kartofler, som du forkoger i vand tilsat salt i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9216 kJ / 2203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 25,5 % 6 g
Kulhydrat: 45,5 % 10,7 g
Fedt: 29 % 3,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ostegratineret-tomatsuppe-med-sprode-tortillas/