Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas
30 min

Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.

Antal portioner
  • 6 tortillas - usødede fuldkornspandekager, ca. 20 cm i diameter
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • ½ tsk havsalt
  • ½ tsk sorte sesamfrø
  • 2 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Fordel bønner, kyllingekød, græskar og æbler i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4-5 dl). Drys med salt, hæld suppen over og drys med den revne ost.

Pensl de 6 tortillas med vand, drys med sesamfrø og salt og tryk det fast. Skær pandekagerne ud i halve og læg dem på to plader med bagepapir. Gratiner suppen på ovnens rist øverst og rist de halve tortillas i midten og nederst i ovnen.

Drys suppen med sesamfrø og korianderblade og server med de sprøde tortillas.

Tip

I stedet for græskar, kan du bruge kartofler, som du forkoger i vand tilsat salt i ca. 10 min.

Gratinering af tomatsuppe

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Ristning af tortillas

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print