Hurtig kimchi toast

1 time 30 min
Hurtig kimchi toast

Fermentering har igen fundet vej til de danske køkkener. Her er en lækker "fermenteret" toast, i form af en toast med Kimchi. Kimchi er den asieatiske udgave af vores egen fermeterede kål - surkål.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Kimchi

1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Sojasauce
1 tsk Risvinseddike
1 tsk Sesamolie
1 tsk Groft salt
75 g Fintsnittet lilla spidskål
75 g Fintsnittet kinakål
½ bundt Forårsløg i meget tynde strimler (ca. 50 g)
1 Gulerod i meget tynde strimler (ca. 50 g)
15 g Smør
4 skiver Langtidshævet hvedebrød
4 skiver Cheasy® M 13% (20+) skiveost

Sådan gør du

Kimchi

  • Rør hvidløg, sojasauce, eddike, olie og salt sammen i en stor skål. Bland grøntsagerne godt med dressingen og kram dem let. Stil kimchien tildækket i køleskabet i mindst en time. Smag til.
  • Lad kimchien dryppe af i et dørslag og dræn den let.
  • Smør brødskiverne med smør på den ene side. Læg brødene sammen, med smørsiden udad, om ost og kimchi. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist de 2 toast i ca. 5 min. - til de er gyldne og osten er smeltet. Server dem varme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4555 kJ / 1089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

714 kJ / 171 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20 % 8,4 g
Kulhydrat: 46,6 % 19,6 g
Fedt: 33,4 % 6,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hurtig-kimchi-toast/