Hurtig pasta med okse og rodfrugter

Hurtig pasta med okse og rodfrugter

30 min
Hurtig pasta med okse og rodfrugter er en kombination af to dejlige, populære retter: spaghetti med kødsauce og gullasch.....og så alligevel helt sin egen. Hurtig pasta med okse og rodfrugter er nemt, hurtigt og fuld af smag. Vi har brugt tomat passata, som er helt glatte hakkede tomater (du kan også bruge almindelige hakkede tomater). Passata er måske noget for dig, hvis du har børn, som ikke er så vilde med klumper i tomater, marmelade og lignende.
https://www.arla.dk/opskrifter/hurtig-pasta-med-okse-og-rodfrugter/

Sådan gør du

Sauce med okse og rodfrugter
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 2 min. og tag det op.
  • Kom gulerødder, pastinakker, bladselleri, mosede tomater, bouillonpulver, paprika og salt i panden og bring det i kog.
  • Kog ved svag varme og under låg i 10-12 min. (afhængig af hvor meget bid, du vil have i grøntsagerne).
  • Tilsæt det stegte kød og fløde, varm hurtigt retten igennem og smag til.
Ved serveringen
  • Kom nykogt pasta i en varm skål og hæld sauce med okse og rodfrugter over.
  • Pynt med bladselleriblade og server straks.

Er I til stærk mad, kan du tilsætte ca. 1 spsk espice d'espelette - det giver ikke en voldsom stærk ret, men en god hot eftersmag. I stedet for passata, som er helt glatte hakkede tomater, kan du bruge en dåse almindelige hakkede tomater. Tilsæt evt. en smule vand eller fløde, hvis du synes saucen er for tyk.

Energiindhold for hele retten:

9265 kJ / 2214 kcal

Næringsindhold pr. 100g

394 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25 % 5,8 g
Kulhydrat: 46,2 % 10,7 g
Fedt: 28,8 % 3,1 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Sauce med okse og rodfrugter
20 g Smør
350 g Tynde strimler af okseinderlår eller -klump (stroganoff kød)
3 Gulerødder i mundrette stykker (ca. 200 g)
3 Pastinakker i mundrette stykker (ca. 200 g)
4 stilke Bladselleri i mundrette stykker (ca. 200 g)
4 dl Mosede tomater
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
2 tsk Stærk paprika, fx piment d'espelette
1 tsk Groft salt
1 dl Piskefløde
Pynt
Blade af bladselleri
Tilbehør
400 g Frisk fuldkornspasta, fx fettuccine - koges