Hurtig pasta med okse og rodfrugter
Hurtig pasta med okse og rodfrugter er en kombination af to dejlige, populære retter: spaghetti med kødsauce og gullasch.....og så alligevel helt sin egen. Hurtig pasta med okse og rodfrugter er nemt, hurtigt og fuld af smag. Vi har brugt tomat passata, som er helt glatte hakkede tomater (du kan også bruge almindelige hakkede tomater). Passata er måske noget for dig, hvis du har børn, som ikke er så vilde med klumper i tomater, marmelade og lignende.
Ingredienser
Sauce med okse og rodfrugter
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
300 g
Tynde strimler af okseinderlår eller -klump (stroganoff kød)
|
|
|
3
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
|
3
Pastinakker i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
|
4 stilke
Bladselleri i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
|
4 dl
Tomat passata - mosede tomater
|
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
|
2 tsk
Stærk paprika, fx piment d'espelette
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
Pynt
|
Blade af bladselleri
|
|---|
Tilbehør
|
400 g
Frisk fuldkornspasta, fx fettuccine - koges
|
|---|
Sådan gør du
Sauce med okse og rodfrugter
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Er I til stærk mad, kan du tilsætte ca. 1 spsk espice d'espelette - det giver ikke en voldsom stærk ret, men en god hot eftersmag. I stedet for passata, som er helt glatte hakkede tomater, kan du bruge en dåse almindelige hakkede tomater. Tilsæt evt. en smule vand eller fløde, hvis du synes saucen er for tyk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
496 kJ / 119 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,4 g |
| Protein: | 6,9 g |
| Fedt: | 3,8 g |
| Kulhydrat: | 14 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.