Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Dejlig varmende suppe med stegte rodfrugter og sprødstegt serrano skinke. Nem og mættende aftensmad til hele familien.

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g serrano skinke i meget tynde skiver
  • 10 g smør
  • 600 g blandede rodfrugter i mundrette stykker, fx gulerod, persillerod, rødbede og jordskok
  • ½ tsk groft salt
  • 3 dl blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både
  • 300 g groft landbrød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en bageplade med alufolie og grill skinken sprød og gylden øverst i ovnen - hold godt øje, da det nemt brænder på. Del skinken i mindre stykker.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg rodfrugterne ved kraftig varme i ca. 10 min. - rør af og til. Tag panden af varmen, vend salt og persille i og smag rodfrugterne til.

Bring suppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Hæld suppen i 4 skåle eller dybe tallerkener og fordel de stegte rodfrugter. Kom sprødstegt skinke og limebåde på toppen og server suppen med brød.

Grill

3-5 min.

Tip

I stedet for de friske rodfrugter kan du bruge en frossen rodfrugtblanding. Tag de frosne rodfrugter direkte fra fryseren og steg dem på samme måde som de friske.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: