Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke

Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke

30 min
Vores færdige græskarsuppe har her fået selskab af stegte rodfrugter og sprødstegt serrano skinke. Skal det gå ekstra hurtigt, kan en frossen rodfrugtblanding fint bruges. Nemmere bliver det ikke!

Sådan gør du

Sprød serrano skinke
  • Fordel skinken på ovnens rist.
  • Stil risten på en bageplade med alufolie og grill skinken sprød og gylden øverst i ovnen - hold godt øje, da det nemt brænder på.
  • Del skinken i mindre stykker.
Stegte rodfrugter
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg rodfrugterne ved kraftig varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Tag panden af varmen, vend salt og persille i og smag rodfrugterne til.
Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke
  • Bring suppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til.
  • Hæld suppen i 4 skåle eller dybe tallerkener og fordel de stegte rodfrugter.
  • Kom sprødstegt skinke og limebåde på toppen og server suppen med brød.
Grill
  • 3-5 min.
Tip

I stedet for de friske rodfrugter kan du bruge en frossen rodfrugtblanding. Tag de frosne rodfrugter direkte fra fryseren og steg dem på samme måde som de friske.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7948 kJ / 1900 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,5 % 3,5 g
Kulhydrat: 58,7 % 13,1 g
Fedt: 25,8 % 2,6 g
Mere inspiration

Foretrækker du at lave græskarsuppen selv, finder du en opskrift her.

Ingredienser

Sprød serrano skinke
Serrano skinke i meget tynde skiver
75 g
Stegte rodfrugter
Smør
10 g
Blandede rodfrugter i mundrette stykker, fx gulerod, persillerod, rødbede og jordskok
600 g
Groft salt
½ tsk
Blade af bredbladet persille
3 dl
Græskarsuppe
Græskarsuppe
1 liter
Tilbehør
Limefrugt i både
1
Groft landbrød - evt. ristet
300 g