Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke

30 min
Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke

Vores færdige græskarsuppe har her fået selskab af stegte rodfrugter og sprødstegt serrano skinke. Skal det gå ekstra hurtigt, kan en frossen rodfrugtblanding fint bruges. Nemmere bliver det ikke!

Ingredienser

Sprød serrano skinke

75 g Serrano skinke i meget tynde skiver

Stegte rodfrugter

10 g Smør
600 g Blandede rodfrugter i mundrette stykker, fx gulerod, persillerod, rødbede og jordskok
½ tsk Groft salt
3 dl Blade af bredbladet persille

Græskarsuppe

1 liter Græskarsuppe

Tilbehør

1 Limefrugt i både
300 g Groft landbrød - evt. ristet

Sådan gør du

Sprød serrano skinke

  • Fordel skinken på ovnens rist.
  • Stil risten på en bageplade med alufolie og grill skinken sprød og gylden øverst i ovnen i 3-5 min. - hold godt øje, da det nemt brænder på.
  • Del skinken i mindre stykker.

Stegte rodfrugter

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg rodfrugterne ved kraftig varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Tag panden af varmen, vend salt og persille i og smag rodfrugterne til.

Græskarsuppe med stegte rodfrugter og sprød serrano skinke

  • Bring suppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til.
  • Hæld suppen i 4 skåle eller dybe tallerkener og fordel de stegte rodfrugter.
  • Kom sprødstegt skinke og limebåde på toppen og server suppen med brød.

I stedet for de friske rodfrugter kan du bruge en frossen rodfrugtblanding. Tag de frosne rodfrugter direkte fra fryseren og steg dem på samme måde som de friske.

https://www.arla.dk/opskrifter/graskarsuppe-med-stegte-rodfrugter-og-sprod-serranoskinke/