Hvid chokolademousse med citron

2 timer 35 min
Arbejdstid: 40 min
Hvid chokolademousse med citron

En fin, blød mousse med smag af hvid chokolade og et frisk pift af citron.

Ingredienser

150 g Hvid chokolade, fx Odense hvid overtrækschokolade
¼ liter Piskefløde
1 Æg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Tykmælk
½ dl Mandelflager
200 g Hindbær

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af chokoladen smelte i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og kom resten af chokoladen i og lad det smelte.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal og -saft ved kraftig piskning. Vend tykmælken heri og til sidst flødeskummet.
  • Hæld desserten i 6 portionsglas (a ca. 1½ dl). Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Kom imens mandelflagerne i en kold, tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3½ min. - eller til de er gyldne.
  • Lad dem køle af.
  • Fordel mandelflager og hindbær på de 6 hvide chokolademousse med citron og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8572 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1080 kJ / 258 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,3 % 4 g
Kulhydrat: 21 % 13,3 g
Fedt: 72,7 % 21,2 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-chokolademousse-med-citron/