Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Skøn chokolademousse med saft af hyldeblomst og tilbehør af grillede jordbær og friske mynteblade.

Ingredienser

Antal portioner

Grillede jordbær

  • 500 g jordbær i halve
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk hakkede friske pebermynteblade

Pynt

  • friske pebermynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Pisk æggehvider og sukker til et sejt skum. Vend først skummet og derefter den smeltede chokolade sammen med fraichen. Rør forsigtigt hyldeblomstsaften i moussen og smag til. Fordel den hvide chokolademousse i glas eller skåle (a ca. 2 dl). Stil glassene tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Grillede jordbær

Fordel de halve jordbær i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys bærrene med sukker og grill dem øverst i ovnen - vend rundt i bærrene efter ca. 2 min. Lad dem køle lidt af og tilsæt mynten. Server de grillede jordbær (evt. også i glas) sammen med den hvide chokolademousse.

Grill

Ca. 4 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Hvid dessertvin på druen sauvignon blanc, fx en late harvest-version fra varmere himmelstrøg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade