Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

60+ min

Skøn chokolademousse med saft af hyldeblomst og tilbehør af grillede jordbær og friske mynteblade.

Ingredienser

Antal portioner

Grillede jordbær

  • 500 g jordbær i halve
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk hakkede friske pebermynteblade

Pynt

  • frisk pebermynteblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Pisk æggehvider og sukker til et sejt skum. Vend først skummet og derefter den smeltede chokolade sammen med fraichen. Rør forsigtigt hyldeblomstsaften i moussen og smag til. Fordel den hvide chokolademousse i glas eller skåle (a ca. 2 dl). Stil glassene tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Grillede jordbær

Fordel de halve jordbær i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys bærrene med sukker og grill dem øverst i ovnen - vend rundt i bærrene efter ca. 2 min. Lad dem køle lidt af og tilsæt mynten. Server de grillede jordbær (evt. også i glas) sammen med den hvide chokolademousse.

Grill

Ca. 4 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Hvid dessertvin på druen sauvignon blanc, fx en late harvest-version fra varmere himmelstrøg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade