Hvidkål i ostesauce og bagte rødbeder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Stuvet hvidkål med ostesauce bagte i ovnen ved siden af skrællede rødbeder. Det er nemt og så smager det godt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g smør

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • sennep

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen. Skær kålen i store tern og kom dem i en skål sammen med løgbådene. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 3 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom grøntsagerne i en ovnfast skål (ca. 3 liter), drys med salt og hæld mornaysaucen over. Kom rødbederne i et lille ovnfast fad (ca. 1 liter). Drys med salt og dæk fadet med alufolie. Bag hvidkål og rødbeder midt i ovnen.

Hakkebøffer

Form imens kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Lad bøfferne hvile tildækket i ca. 5 min.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag