Hvidkål i ostesauce og bagte rødbeder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Stuvet hvidkål med ostesauce bagte i ovnen ved siden af skrællede rødbeder. Det er nemt og så smager det godt.

Ingredienser

Antal portioner

Hakkebøffer

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 30 g smør

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød
  • sennep

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen. Skær kålen i store tern og kom dem i en skål sammen med løgbådene. Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne stå i ca. 3 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom grøntsagerne i en ovnfast skål (ca. 3 liter), drys med salt og hæld mornaysaucen over. Kom rødbederne i et lille ovnfast fad (ca. 1 liter). Drys med salt og dæk fadet med alufolie. Bag hvidkål og rødbeder midt i ovnen.

Hakkebøffer

Form imens kødet til 4 hakkebøffer og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg derefter bøfferne ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til. Lad bøfferne hvile tildækket i ca. 5 min.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: