Hvidkål med oksekød og spidskommen
45 min

Hvidkål med oksekød og spidskommen

Velsmagende vinterret med smag fra syltet ingefær. Og hvor hvidkål erstatter spaghetti. Hurtig og nem at lave.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidkål med oksekød og spidskommen

Velsmagende vinterret med smag fra syltet ingefær. Og hvor hvidkål erstatter spaghetti. Hurtig og nem at lave.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 350 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 zittauerløg i tynde både
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 650 g meget fintsnittet hvidkål
  • 400 g frosne haricots verts
  • ½ dl vand
  • 1 spsk finthakket sød syltet ingefær
  • 1 spsk lage fra de syltede ingefær
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Smelt halvdelen af smørret i en stor stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 2 min. til det smuldrer og har skiftet farve. Tag kødet op. Kom resten af smørret i gryden og svits løg og spidskommen i ca. 1 min. Tilsæt kål og svits det med i ca. 2 min. Kom kød og resten af ingredienserne i gryden. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Smag til.

Server hvidkål med oksekød og spidskommen sammen med iskold fraiche og groft brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print