Hvidløgsbrød

30 min
Hvidløgsbrød

De er nemme at lave og smager vidunderligt som tilbehør til de fleste retter.

Ingredienser

25 g Blødt smør
1 Lille knust fed hvidløg
Et lille drys groft salt
1 Flute
½ dl Hakkede basilikumblade eller ½ tsk tørret basilikum

Sådan gør du

  • Rør smør, hvidløg og salt sammen i en skål. Skær fluten i skiver - 1 cm tykke. Smør skiverne med hvidløgssmør. Læg brødskiverne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen. Drys de ristede flutesskiver med basilikum og server dem lune som snack eller en nem forret.

Ristning

  • Ca. 5 min. ved 225°.

Tomatbrød: Udelad hvidløg og basilikum. Fordel i stedet 20 hakkede cherrytomater på de grillede flutesskiver. Drys dem med lidt sukker og friskkværnet peber. Safranbrød: Rør smørret med safrantråde i stedet for hvidløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2447 kJ / 585 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1345 kJ / 321 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 9,2 % 7,3 g
Kulhydrat: 56,2 % 44,5 g
Fedt: 34,6 % 12,6 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogsbrod/