Hvidløgsfisk bagt i pakker

45 min
Hvidløgsfisk bagt i pakker

En virkelig fin og delikat måde at tilberede sine torskefileter.

Ingredienser

20 g Smør - smeltet
600 g Torskefilet uden skind
2 Løg i skiver (ca. 150 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
½ dl Grofthakket frisk rosmarin
½ dl Grofthakket frisk timian
1 tsk Groft salt
¼ tsk Citronpeber

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler (ca. kg)
600 g Dampede grøntsager, fx gulerødder, ærter eller broccoli (ca. g)
2 dl Fraiche

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Tag 4 store stykker bagepapir og pensl dem med smør. Del fisken i 4 portioner og læg dem på bagepapiret. Fordel på hvert fiskestykke løg, hvidløg, krydderurter, salt og peber. Fold pakkerne sammen og bag dem på en plade midt i ovnen. Åbn forsigtigt en pakke for at sikre dig, at fisken er hvid og fast i kødet.
  • Server de varme fiskepakker med kartofler, grøntsager, fraiche og evt. flere krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8276 kJ / 1978 kcal

Næringsindhold pr. 100g

318 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 43,6 % 8,2 g
Fedt: 28,5 % 2,4 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogsfisk-bagt-i-pakker/