Hvidløgsfisk bagt i pakker

45 min
Hvidløgsfisk bagt i pakker

En virkelig fin og delikat måde at tilberede sine torskefileter.

Ingredienser

20 g Smør - smeltet
600 g Torskefilet uden skind
2 Løg i skiver (ca. 150 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
½ dl Grofthakket frisk rosmarin
½ dl Grofthakket frisk timian
1 tsk Groft salt
¼ tsk Citronpeber

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler (ca. kg)
600 g Dampede grøntsager, fx gulerødder, ærter eller broccoli (ca. g)
2 dl Fraiche

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Tag 4 store stykker bagepapir og pensl dem med smør. Del fisken i 4 portioner og læg dem på bagepapiret. Fordel på hvert fiskestykke løg, hvidløg, krydderurter, salt og peber. Fold pakkerne sammen og bag dem på en plade midt i ovnen. Åbn forsigtigt en pakke for at sikre dig, at fisken er hvid og fast i kødet.
  • Server de varme fiskepakker med kartofler, grøntsager, fraiche og evt. flere krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8276 kJ / 1978 kcal

Næringsindhold pr. 100g

318 kJ / 76 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 43,6 % 8,2 g
Fedt: 28,5 % 2,4 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hvidlogsfisk-bagt-i-pakker/