Blommerelish til ost
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter. Her en nem opskrift på relish af blommer, som er fantastisk som topping på ostemaden - eller som tilbehør på ostebordet. Blomme/løg kompotten er smagt til med sukker, balsamico og stjerneanis.
Ingredienser
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
400 g
Blommer i tern
|
|
1
Grofthakket løg
|
|
3 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
2
Stjerneanis
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Hertil
400 g
Ciabattabrød
|
|
---|---|
400 g
Ost, fx blåskimmelost og brie
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1019 kJ / 244 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,6 g |
Protein: | 5,8 g |
Fedt: | 13,8 g |
Kulhydrat: | 24,1 g |
