Hybenchutney
                                
                                    1 time 25 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  20 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        
    Pluk de smukke hyben, mens du kan, og lav denne lækre hybenchutney med æble og chili. Styrken kan du variere med typen og mængden af chili, du bruger. Hybenchutneyen smager godt som tilbehør til oste og til krydrede varme retter.
Ingredienser
Hybenchutney
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Rensende hyben i mindre stykker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Æbler i små tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ dl
                                                Vand
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Æbleeddike
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Citron (usprøjtet), skal og saft heraf
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket rød chilipeber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Rørsukker
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Hybenchutney
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Holdbarheden på hybenchutneyen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon. Er du glad for stærke sager - så tilsæt mere chili.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
791 kJ / 189 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 4,8 g | 
| Protein: | 1,5 g | 
| Fedt: | 0,6 g | 
| Kulhydrat: | 43,7 g |