Hybensuppe med flødeskum
45 min
•
Den gamle nordiske tradition med dessertsupper er ved at gå i glemmebogen og værd at genopfriske! Denne dejlig hybensuppe bliver serveret med letpisket flødeskum og smørristet havregryn. Server den kold eller varm.
Ingredienser
|
500 g
Rensede hyben (renset for stilk, blomst og frø)
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ dl
Vand
|
|
|
1 spsk
Majsstivelse
|
Honningristede havregryn
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Honning
|
|
|
125 g
Grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
|
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
|---|
Sådan gør du
Honningristede havregryn
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
688 kJ / 165 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,5 g |
| Protein: | 1,9 g |
| Fedt: | 5,6 g |
| Kulhydrat: | 26,4 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.