Hybensuppe med flødeskum
45 min
•
&format=webp)
Den gamle nordiske tradition med dessertsupper er ved at gå i glemmebogen og værd at genopfriske! Denne dejlig hybensuppe bliver serveret med letpisket flødeskum og smørristet havregryn. Server den kold eller varm.
Ingredienser
500 g
Rensede hyben (renset for stilk, blomst og frø)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ dl
Vand
|
|
1 spsk
Majsstivelse
|
Honningristede havregryn
15 g
Smør
|
|
---|---|
1½ spsk
Honning
|
|
125 g
Grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
|
¼ liter
Piskefløde - pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Honningristede havregryn
Tip
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14486 kJ / 3462 kcal
Næringsindhold pr. 100g
687 kJ / 164 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 4,7 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 65,3 % | 26,4 g |
Fedt: | 30 % | 5,6 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
