Hybensuppe med flødeskum

45 min
Hybensuppe med flødeskum

Den gamle nordiske tradition med dessertsupper er ved at gå i glemmebogen og værd at genopfriske! Denne dejlig hybensuppe bliver serveret med letpisket flødeskum og smørristet havregryn. Server den kold eller varm.

Ingredienser

500 g Rensede hyben (renset for stilk, blomst og frø)
1 liter Vand
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Vand
1 spsk Majsstivelse

Honningristede havregryn

15 g Smør
1½ spsk Honning
125 g Grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
¼ liter Piskefløde - pisket til flødeskum

Sådan gør du

  • Bring hyben og vand i kog i en gryde og kog det ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Hæld hybenvandet i en skål og pres hybene gennem en sigte, så skallerne bliver siet fra - kasser skallerne. Kom suppen tilbage i gryden sammen med sukker og citronsaft. Rør vand og majsstivelse sammen og kom jævningen i under omrøring. Kog hybensuppen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Honningristede havregryn

  • Lad smør og honning smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt havregryn og rist blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist, stadig under omrøring, ca. 3 min. eller til havregrynene er lysebrune og sprøde. Fordel de ristede havregryn på et stykke bagepapir på en bagerist og lad dem køle af.
  • Server hybensuppen varm, lun eller kold med flødeskum og smørristede havregryn.

Tip

  • Hybensuppen kan også serveres med de honningristede havregryn og Arla Cheasy® vanilje 0,1%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14486 kJ / 3462 kcal

Næringsindhold pr. 100g

687 kJ / 164 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 4,7 % 1,9 g
Kulhydrat: 65,3 % 26,4 g
Fedt: 30 % 5,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hybensuppe-med-flodeskum/