Hyldeblomst- og limemousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Frisk og pikant mousse, der kan forberedes dagen i forvejen og serveres med en sprød småkage - fx tuilles.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • strimler af limeskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland sukker, hyldeblomst- og limesaft i en gryde og varm det indtil sukkeret er smeltet - saften må ikke koge. Smelt husblassen, med det vand der hænger ved, i den varme saft. Lad saften køle af. Bland saften med tykmælk og stil det i køleskabet, til det begynder at stivne let. Pisk fløden stiv og vend den i tykmælken. Hæld desserten i portionsskåle og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt moussen med tynde strimler af limeskal.

Tip

Server evt. en sprød småkage til moussen eller skiver af pærer. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 3 blade husblas.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

En hvid dessertvin fra Bordeaux vil fungere rigtig fint. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade