

Hyldeblomst- og limemousse
60+ min
Frisk og pikant mousse, der kan forberedes dagen i forvejen og serveres med en sprød småkage - fx tuilles.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 blade husblas
- 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)
- 1¼ dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 5 spsk friskpresset limesaft
- ½ liter Kløver® tykmælk
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% økologisk
Pynt
- strimler af limeskal (usprøjtet)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland sukker, hyldeblomst- og limesaft i en gryde og varm det indtil sukkeret er smeltet - saften må ikke koge. Smelt husblassen, med det vand der hænger ved, i den varme saft. Lad saften køle af. Bland saften med tykmælk og stil det i køleskabet, til det begynder at stivne let. Pisk fløden stiv og vend den i tykmælken. Hæld desserten i portionsskåle og stil dem i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt moussen med tynde strimler af limeskal.
Tip
Server evt. en sprød småkage til moussen eller skiver af pærer. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 3 blade husblas.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8280 kJ
- Energifordeling:
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 41 %
- Fedt: 52 %
Vin match
Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig
En hvid dessertvin fra Bordeaux vil fungere rigtig fint. Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til chokolade