Hyldeblomstkager
60+ min

Hyldeblomstkager

Lyse bunde lagt sammen med en creme af kvark og flødeost. Smagen af sommer!
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldeblomstkager

Lyse bunde lagt sammen med en creme af kvark og flødeost. Smagen af sommer!

Opskriften gælder for 20 personer

Kagebunde

  • 5 æg
  • 200 g flormelis (ca. 3¾ dl)
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 125 g kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
  • ¾ tsk bagepulver

Kvarkcreme

Sammenlægning

  • 4 tsk koncentreret hyldeblomstsaft

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk vand

Serveres med

  • 1 vandmelon i store tern (ca. 1 kg)

Fremgangsmåde:

Kagebund

Del æggene og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i hviderne og pisk dem luftige. Vend forsigtigt æggeblommerne i, skiftevis med hvedemel og kartoffelmel blandet med bagepulver - sigt evt. melet i dejen. Fold et stykke bagepapir til en form (ca. 30 x 40 cm) og pensl den med smeltet smør. Bred dejen ud i bagepapirformen - sørg for at dejen er lige tyk over det hele. Bag kagebunden midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist og dæk den til med et viskestykke, mens den køler af. Træk forsigtigt bagepapiret af og læg kagebunden på et stort stykke rent bagepapir.

Kvarkcreme

Rør kvark og flødeost sammen med sukker og hyldeblomstsaft - cremen må ikke blive for tynd.

Sammenlægning

Del kagebunden i 2 lige store firkanter og dryp dem med hyldeblomstsaft. Læg bundene sammen om kvarkcremen, fold bagepapiret omkring kagen og stil den i køleskabet til næste dag.

Glasur

Rør sukker sammen med hyldeblomstsaft og vand. Skær kanterne til med en skarp kniv og del kagen i små stykker (a ca. 5 x 6 cm). Smør kagernes overflade med glasur og lad den stivne.

Server hyldeblomstkagerne med friske melonstykker.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 18 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

En hvid dessertvin fra Bordeaux vil fungere rigtig fint. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade