Hyldeblomstmousse med jordbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

Fantastisk mousse som intensiverer sommerbærs smag. Et frisk alternativ til flødeskum.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter friske jordbær
  • 2 spsk flydende honning

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til skum og rør æggeblommen heri. Varm hyldeblomstsaften i en gryde. Tag husblassen op af vandet og knug den let. Smelt husblassen i hyldeblomstsaften og rør det i flødeblandingen - i en tynd stråle. Pisk æggehviden stiv og vend den ned i flødeblandingen. Kom hyldeblomstmoussen i en skål og stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer.

Rens jordbærrene og del dem i mindre stykker. Vend dem sammen med honningen. Server hyldeblomstmoussen sammen med jordbærrene.

Tip

Moussen kan tilberedes dagen før.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En moscato d'asit, som er en hvid, sød let perlende vin fra Norditalien, vil være dejlig til denne ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær

Andre gode forslag