Hytteostkage med cremefraichelåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

En nyfortolkning af den klassiske cheesecake - her med bid fra ostekorn.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 150 g digestive kiks
  • 75 g smør - smeltet

Ostekage

Låg

Sådan gør du

Sådan gør du

Bund

Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør. Tryk blandingen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).

Ostekage

Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt. Vend flødeost og hytteost i æggeblandingen. Tag husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved. Smelt husblassen, tilsæt citronsaft, og rør det i æggeblandingen. Pisk hviderne til et stift skum og vend det i æggeblandingen. Hæld fromagen på kiksebunden. Sæt kagen tildækket på køl.

Låg

Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland cremefraiche, sukker og vaniljesukker. Smelt husblassen og rør cremefraichen i. Hæld cremefraicheblandingen over den stivnede ostekage som låg. Pynt kagen med fintstrimlet citronskal.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En sød mousserende vin fra Norditalien vil være dejlig hertil: vælg en asti spumante Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade