Iced matcha latte
&format=webp)
Cremet og let iced matcha latte, mindst ligeså lækker som på cafeen. Den er sødet med sirup og her kan du bruge den smag, som du bedst kan lide - blåbær, vanilje eller karamel er lækkert. Du kan også lave en udgave, hvor du kommer friske bær i bunden af glasset, som du moser lidt med en ske. Matcha er en meget udbredt smag i Japan. Det smager helt særligt, lidt af græs faktisk og ikke som noget vi ellers kender i Danmark. Det kan betale sig for smagen, at købe matchapulver af god kvalitet.
Ingredienser
5 tsk
Matcha pulver
|
|
---|---|
1 dl
Vand, 60-80° varmt
|
|
5 spsk
Valgfri sirup
|
|
4
Store isterninger
|
|
4 dl
Havredrik
|
Sådan gør du
Lav en hindbær iced mactha latte ved at fordele 100 gram hindbær i bunden af de to glas, før du tilsætter isterninger. Du kan bruge friske hindbær eller frosne, der har fået et kort opkog.
Der er stor forskel på smagen af matchapulver - her kan det godt betale sig at købe noget af god kvalitet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2350 kJ / 562 kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,5 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 85,3 % | 17,1 g |
Fedt: | 10,2 % | 0,9 g |
