Iced matcha latte
Ny

Iced matcha latte

10 min
Arbejdstid: 10 min
Cremet og let iced matcha latte, mindst ligeså lækker som på cafeen. Den er sødet med sirup og her kan du bruge den smag, som du bedst kan lide - blåbær, vanilje eller karamel er lækkert. Du kan også lave en udgave, hvor du kommer friske bær i bunden af glasset, som du moser lidt med en ske. Matcha er en meget udbredt smag i Japan. Det smager helt særligt, lidt af græs faktisk og ikke som noget vi ellers kender i Danmark. Det kan betale sig for smagen, at købe matchapulver af god kvalitet.
https://www.arla.dk/opskrifter/iced-matcha-latte/

Sådan gør du

  • Bland matchapulver og vand til et stærkt shot - og pisk siruppen ud i det. Fordel isterningerne i 2 glas og hæld havredrikken henover. Fordel matchashottet i de to glas og server straks.

Lav en hindbær iced mactha latte ved at fordele 100 gram hindbær i bunden af de to glas, før du tilsætter isterninger. Du kan bruge friske hindbær eller frosne, der har fået et kort opkog.

Der er stor forskel på smagen af matchapulver - her kan det godt betale sig at købe noget af god kvalitet.

Energiindhold for hele retten:

2350 kJ / 562 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,5 % 0,9 g
Kulhydrat: 85,3 % 17,1 g
Fedt: 10,2 % 0,9 g

Ingredienser

5 tsk Matcha pulver
1 dl Vand, 60-80° varmt
5 spsk Valgfri sirup
4 Store isterninger
4 dl Havredrik