Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En ny og spændende måde at spise and. En flot ret at servere en aften du skal have gæster.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakkede friske oreganoblade
  • ½ dl fintrevet zittauerløg
  • 75 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 2 andebryster - uden skind (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 plade butterdej - fra køl

Brøndkarsecreme

  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 dl klippet brøndkarse
  • 1 tsk wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
  • ¾ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 350 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%

Pynt

  • friske hindbær
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 1¼ kg kartofler
  • 175 g romainesalat revet i mindre stykker
  • 200 g dampede grønne asparges i bidder

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør kød og de øvrige ingredienser godt sammen og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Skær andekødet i 6 lige store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet på alle sider (ca. 2 min. i alt) og drys med salt. Læg halvdelen af farsen i 6 bunker på en plade med bagepapir. Fordel de brunede stykker andebryst og derefter resten af farsen oven på. Skær butterdejen i 6 lige store firkanter (a ca. 12 x 13 cm). Læg et stykke butterdej over hver ”andebøf” og bag dem midt i ovnen, til dejen er gylden.

Brøndkarsecreme

Blend fløde, brøndkarse, wasabi, sukker og salt til blandingen er grøn. Vend kvark i den grønne blanding. Stil brøndkarsecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for andebryst kan man bruge ca. 450 g afpudset svinemørbrad. Aspargesene i salaten kan erstattes af ekstrafine ærter. I stedet for butterdej fra køl kan man anvende frossen butterdej - andebrystpakkerne er da ikke fryseegnede.

Frysetips

Indbagt andebryst kan fryses inden bagning. Stil de frosne andebrystpakker i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 45 min. - dæk evt. med bagepapir, hvis dejen bliver for mørk.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag