Indbagt andebryst og brøndkarsecreme
60+ min

Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

En ny og spændende måde at spise and. En flot ret at servere en aften du skal have gæster.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

En ny og spændende måde at spise and. En flot ret at servere en aften du skal have gæster.

Antal portioner
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakkede friske oreganoblade
  • ½ dl fintrevet zittauerløg
  • 75 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 2 andebryster - uden skind (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 plade butterdej - fra køl

Brøndkarsecreme

Pynt

  • friske hindbær
  • brøndkarse

Tilbehør

  • 1¼ kg kartofler
  • 175 g romainesalat revet i mindre stykker
  • 200 g dampede grønne asparges i bidder

Fremgangsmåde:

Rør kød og de øvrige ingredienser godt sammen og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Skær andekødet i 6 lige store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet på alle sider (ca. 2 min. i alt) og drys med salt. Læg halvdelen af farsen i 6 bunker på en plade med bagepapir. Fordel de brunede stykker andebryst og derefter resten af farsen oven på. Skær butterdejen i 6 lige store firkanter (a ca. 12 x 13 cm). Læg et stykke butterdej over hver ”andebøf” og bag dem midt i ovnen, til dejen er gylden.

Brøndkarsecreme

Blend fløde, brøndkarse, wasabi, sukker og salt til blandingen er grøn. Vend kvark i den grønne blanding. Stil brøndkarsecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for andebryst kan man bruge ca. 450 g afpudset svinemørbrad. Aspargesene i salaten kan erstattes af ekstrafine ærter. I stedet for butterdej fra køl kan man anvende frossen butterdej - andebrystpakkerne er da ikke fryseegnede.

Tips

Indbagt andebryst kan fryses inden bagning. Stil de frosne andebrystpakker i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 45 min. - dæk evt. med bagepapir, hvis dejen bliver for mørk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 38 %
Print