Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Indbagt andebryst og brøndkarsecreme

En ny og spændende måde at spise and - indbagt andebryst og brøndkarsecreme. En flot ret at servere en aften du skal have gæster.

Ingredienser

500 g Hakket grise- og kalvekød
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hakkede oreganoblade
½ dl Fintrevet løg (ca. dl)
75 g Grofthakkede, smuttede mandler
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1½ dl Madlavningsfløde
2 Andebryster med skind (ca. 600 g)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
1 plade Butterdej - fra køl

Brøndkarsecreme

1 dl Madlavningsfløde
1 dl Klippet brøndkarse
1 tsk Wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
¾ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
350 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche

Pynt

Friske hindbær
Brøndkarse

Tilbehør

1¼ kg Kartofler (ca. kg)
175 g Romainesalat revet i mindre stykker
200 g Dampede grønne asparges i bidder (ca. g)

Sådan gør du

  • Rør kød og de øvrige ingredienser godt sammen og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Fjern skindet fra andebrystet og skær kødet i 6 lige store stykker.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet på alle sider (ca. 2 min. i alt) og drys med salt.
  • Læg halvdelen af farsen i 6 bunker på en plade med bagepapir.
  • Fordel de brunede stykker andebryst og derefter resten af farsen oven på.
  • Skær butterdejen i 6 lige store firkanter (a ca. 12 x 13 cm).
  • Læg et stykke butterdej over hver ”andebøf” og bag dem midt i ovnen, til dejen er gylden ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Brøndkarsecreme

  • Blend fløde, brøndkarse, wasabi, sukker og salt til blandingen er grøn.
  • Vend kvark i den grønne blanding.
  • Stil brøndkarsecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

I stedet for andebryst kan man bruge ca. 450 g afpudset svinemørbrad. Aspargesene i salaten kan erstattes af ekstrafine ærter. I stedet for butterdej fra køl kan man anvende frossen butterdej - andebrystpakkerne er da ikke fryseegnede.

Indbagt andebryst kan fryses inden bagning. Stil de frosne andebrystpakker i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 45 min. - dæk evt. med bagepapir, hvis dejen bliver for mørk.

Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/indbagt-andebryst-og-brondkarsecreme/