Indbagt andebryst og brøndkarsecreme
&format=webp)
En ny og spændende måde at spise and - indbagt andebryst og brøndkarsecreme. En flot ret at servere en aften du skal have gæster.
Ingredienser
500 g
Hakket grise- og kalvekød
|
|
---|---|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 spsk
Hakkede oreganoblade
|
|
½ dl
Fintrevet løg (ca. dl)
|
|
75 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
2
Andebryster med skind (ca. 600 g)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 plade
Butterdej - fra køl
|
Brøndkarsecreme
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 dl
Klippet brøndkarse
|
|
1 tsk
Wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
|
|
¾ tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
350 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
Pynt
Friske hindbær
|
|
---|---|
Brøndkarse
|
Tilbehør
1¼ kg
Kartofler (ca. kg)
|
|
---|---|
175 g
Romainesalat revet i mindre stykker
|
|
200 g
Dampede grønne asparges i bidder (ca. g)
|
Sådan gør du
Brøndkarsecreme
I stedet for andebryst kan man bruge ca. 450 g afpudset svinemørbrad. Aspargesene i salaten kan erstattes af ekstrafine ærter. I stedet for butterdej fra køl kan man anvende frossen butterdej - andebrystpakkerne er da ikke fryseegnede.
Indbagt andebryst kan fryses inden bagning. Stil de frosne andebrystpakker i en kold ovn, indstil på 200° og bag i ca. 45 min. - dæk evt. med bagepapir, hvis dejen bliver for mørk.
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
