Indbagt kalvemørbrad og estragonsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Måske kender du Indbagt mørbrad fra Karolines Køkken....en sikker vinder i 1980'erne og mange år frem. Siden lod vi os inspirere af vores egen opskrift og lavede denne raffinerede version....fx velegnet til forårets konfirmationer eller andre store fester, hvor det gerne må være lækkert og alligevel nemt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

  • 25 g smør
  • 2 afpudsede kalvemørbrader (a ca. 800 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fars

  • 200 g spegeskinke i meget tynde skiver
  • 3 dl vand

Estragonsauce

Tilbehør

  • 4¼ kg nye kartofler
  • 3 kg dampede blandede grøntsager, fx gulerødder, forårsløg, rødløg og grønne asparges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun en mørbrad i ca. 2 min., brun den anden i resten af smørret. Drys med salt og peber og lad kødet hvile tildækket i køleskabet.

Fars

Hak halvdelen af ingredienserne i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Hak resten af ingredienserne. Stil al farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Del farsen i 4 portioner. Læg en portion fars i en stribe på et stykke bagepapir. Læg herpå en mørbrad og en portion fars. Pak mørbraden ind i farsen og dæk den med halvdelen af spegeskinken. Gentag "indpakningen" af den anden mørbrad. Løft - ved hjælp af bagepapiret – ”stegene” over på ovnens rist. Klip, så der kun er papir under farsen. Læg risten i bradepanden og brun kødet midt i ovnen. Skru ned og hæld vand ved. Steg mørbraderne færdige. Tag de 2 "stege" ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Lad "stegene" hvile tildækket i ca. 20 min. - gem stegeskyen.

Estragonsauce

Si stegeskyen over i en stor, tykbundet gryde og tilsæt mornaysauce og resten af ingredienserne. Bring saucen i kog under omrøring og smag til.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Drikkevarer

Moden rødvin, fx rioja reserva.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 62640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 101,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

En let, men god rødvin på pinot noir-druen vil fungere bedst til denne delikate ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bearnaise

Andre gode forslag