Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat
    Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne - og der er heldigvis stadig mange fans. Den indbagte mørbrad smager dejligt, og så var der god husmor-fornuft i at strække den dyre svinemørbrad med fars og dej. Dybest set er indbagt mørbrad en lidt billigere version af den klassiske Beef Wellington.
Ingredienser
Dej
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Hvedemel (ca. 4 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Bagepulver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Koldt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Kold mælk
                                            
                                     
                                 | 
                                
Mørbrad
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Fars
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Hakket grisekød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Revet muskatnød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Knuste fed hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Madlavningsfløde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Grofthakkede champignoner
                                            
                                     
                                 | 
                                
Dressing
| 
                                     
                                            
                                                    ½ liter
                                                Creme fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Revet muskatnød
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pensling
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Sammenpisket æg
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Brøndkarse
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    450 g
                                                Grøn salat
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Dej
Mørbrad
Fars
Dressing
Servering af indbagt mørbrad
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig butterdej. Champignon kan udelades i farsen.
Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
666 kJ / 159 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g | 
| Protein: | 8,9 g | 
| Fedt: | 9,9 g | 
| Kulhydrat: | 8,7 g | 
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.