Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat
&format=webp)
Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne - og der er heldigvis stadig mange fans. Den indbagte mørbrad smager dejligt, og så var der god husmor-fornuft i at strække den dyre svinemørbrad med fars og dej. Dybest set er indbagt mørbrad en lidt billigere version af den klassiske Beef Wellington.

Ingredienser
Dej
250 g Hvedemel (ca. 4 dl) | |
---|---|
½ tsk Groft salt | |
1 tsk Bagepulver | |
150 g Koldt smør | |
½ dl Kold mælk |
Mørbrad
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g) | |
---|---|
25 g Smør | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Fars
500 g Hakket grisekød | |
---|---|
2 spsk Hvedemel | |
1 Æg | |
1 tsk Revet muskatnød | |
1½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
2 Knuste fed hvidløg | |
1 Stort revet skalotteløg (ca. 50 g) | |
1 dl Madlavningsfløde | |
250 g Grofthakkede champignoner |
Dressing
½ liter Creme fraiche | |
---|---|
1 tsk Revet muskatnød | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
Pensling
Sammenpisket æg |
---|
Pynt
Brøndkarse |
---|
Tilbehør
450 g Grøn salat |
---|
Sådan gør du
Dej
Mørbrad
Fars
Dressing
Servering af indbagt mørbrad
I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig butterdej. Champignon kan udelades i farsen.
Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18800 kJ / 4493 kcal
Næringsindhold pr. 100g
665 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 22,6 % | 8,9 g |
Kulhydrat: | 22,2 % | 8,7 g |
Fedt: | 55,2 % | 9,9 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.