Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

Indbagt mørbrad med brøndkarse og salat

60+ min
Fryseegnet
Den indbagte mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne - og der er heldigvis stadig mange fans. Den indbagte mørbrad smager dejligt, og så var der god husmor-fornuft i at strække den dyre svinemørbrad med fars og dej. Dybest set er indbagt mørbrad en lidt billigere version af den klassiske Beef Wellington.

Sådan gør du

Bagetid:

50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Bland mel, salt og bagepulver. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.
  • Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i minst 1 time.
Mørbrad
  • Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør.
  • Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.
Fars
  • Rør kødet med mel, æg, krydderier, hvidløg, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.
  • Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm).
  • Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen.
  • Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade.
  • Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen.
Dressing
  • Bland cremefraiche med muskat, salt, peber.
  • Smag til.
Servering af indbagt mørbrad
  • Server den indbagte mørbrad med blandet grøn salat og dressing.

I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig butterdej. Champignon kan udelades i farsen.

Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.

Energiindhold for hele retten:

18796 kJ / 4492 kcal

Næringsindhold pr. 100g

665 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 22,6 % 8,9 g
Kulhydrat: 22,2 % 8,7 g
Fedt: 55,2 % 9,9 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på indbagt oksemørbrad med lækkert tilbehør.

Beef Wellington
60+ min
Beef Wellington
(40)
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Dej
250 g Hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk Groft salt
1 tsk Bagepulver
150 g Koldt smør
½ dl Kold mælk
Mørbrad
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Fars
500 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
2 spsk Hvedemel
1 Æg
1 tsk Revet muskatnød
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Knuste fed hvidløg
1 Stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
1 dl Madlavningsfløde
250 g Grofthakkede champignoner
Dressing
½ liter Creme fraiche
1 tsk Revet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
450 g Grøn salat
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk