Indbagte nye kartofler med rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

En lidt anderledes måde at nyde de nye kartofler på - indbagte nye kartofler.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1 kg kogte pillekartofler, fx vildmose
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 200 g rygeost 0,4%
  • 2 dl finthakket frisk kruspersille
  • 2 dl fintklippet frisk purløg
  • 1 dl finthakket frisk dild
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 plader butterdej

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil de kogte kartofler og skær dem i skiver på 1½ cm. Rør cremefraiche, rygeost, krydderurter, salt og peber sammen. Tilsæt kartoflerne og smag til.

Fordel butterdejspladerne i 2 portioner. Rul hver portion ud på et meldrysset bord (ca. 30 x 40 cm). Fordel kartoffelblandingen herpå og luk butterdejen omkring kartoflerne. Pensl med æg og bag butterdejspakkerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Til retter med lyst kød vil en god, rød bourgogne være det bedste valg. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bearnaise