Indbagte nye kartofler med rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

En lidt anderledes måde at nyde de nye kartofler på - indbagte nye kartofler.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 1 kg kogte pillekartofler, fx vildmose
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 200 g rygeost 0,4%
  • 2 dl finthakket frisk kruspersille
  • 2 dl fintklippet frisk purløg
  • 1 dl finthakket frisk dild
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 plader butterdej

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Pil de kogte kartofler og skær dem i skiver på 1½ cm. Rør cremefraiche, rygeost, krydderurter, salt og peber sammen. Tilsæt kartoflerne og smag til.

Fordel butterdejspladerne i 2 portioner. Rul hver portion ud på et meldrysset bord (ca. 30 x 40 cm). Fordel kartoffelblandingen herpå og luk butterdejen omkring kartoflerne. Pensl med æg og bag butterdejspakkerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 53 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Til retter med lyst kød vil en god, rød bourgogne være det bedste valg. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til bearnaise